Demi van der Veldt

Portretfoto Demi van der Veldt
Vooral het tweede jaar van de master spreekt mij aan, omdat je dan vakken kunt kiezen uit de master Filosofie en vakken uit de master Politicologie.
Naam
Demi van der Veldt
Opleiding
Filosofie van de Politicologie
Startdatum studie
Vooropleiding
Politicologie (Universiteit Leiden)

Student Demi van der Veldt volgt de masterspecialisatie Filosofie van de Politicologie aan de Radboud Universiteit. 

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Ik ben deze master gaan doen omdat ik graag mijn liefde voor politieke filosofie en politicologie wilde combineren. Vooral het tweede jaar van de master spreekt mij aan, omdat je dan vakken kunt kiezen uit de master Filosofie en vakken uit de master Politicologie.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

De sfeer tussen studenten en docenten is bij deze opleiding heel fijn, omdat het een kleinschalige opleiding is. Houd er echter wel rekening mee dat medestudenten van een andere vooropleiding kunnen komen. Zo ben ik de enige in mijn jaar die de masterspecialisatie Politicologie volgt. Dit kan erg leuk zijn, maar als je het fijn vindt om te kunnen sparren met medestudenten over jouw vakgebied kan dat ook een gemis zijn.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Zelf ben ik niet zo goed in alles wat met wiskunde, biologie of natuurkunde te maken heeft vind ik ook helemaal niet leuk. In het eerste jaar van de master is dat wat lastig, omdat je dan een algehele introductie in filosofie krijgt. Zo krijg je bijvoorbeeld ook logica (dat aan wiskunde doet denken) en een vak over de filosofie van de menselijke geest. Hier moest ik mij echt doorheen slaan.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Waarschijnlijk wil ik bij een ministerie gaan werken of wil ik aan de slag als raadsgriffier bij een gemeente. Ik denk dat mijn filosofische en politicologische achtergrond van pas komen, omdat ik snap hoe de politiek op dit moment werkt. Daarnaast kan ik ook kritisch kijken naar wat er mis is in de politiek en hoe de politiek beter ingericht zou kunnen worden.