Wat kun je ermee

De master Filosofie van de Politicologie leidt je op tot een academische professional die zelfstandig onderzoek kan verrichten. Filosofische vaardigheden als kritisch lezen en schrijven leer je toepassen op praktische situaties uit de politiek. Je bent in staat actuele gebeurtenissen snel en adequaat te analyseren. Je combineert je kennis van de politicologie met een grondige kennis van de Westerse filosofie en onderscheidt je met je vooropleiding van zowel politicologen als filosofen.

Arbeidsmarktperspectief

Als Filosoof van de Politicologie ben je aantrekkelijk voor een breed scala aan werkgevers, zoals:

  • de overheid (gemeente, ministeries, EU)
  • bedrijven
  • politieke partijen
  • adviesraden en denktanks

 

Arbeidsmarktgegevens

Het bruto startsalaris voor afgestudeerden van deze opleiding, op basis van 34 uur per week, is € 2.500,-. (Bron cijfermateriaal: www.studiekeuze123.nl)

Lerarenopleiding

Na afronding van je masteropleiding kun je er ook voor kiezen de lerarenopleiding Mens- en Maatschappijwetenschappen tot eerstegraads docent Filosofie te volgen aan de Radboud Docenten Academie. Deze praktijkgerichte opleiding duurt één jaar. Je haalt je eerstegraads onderwijsbevoegdheid en kan daarmee het vak Filosofie gaan doceren in het voortgezet onderwijs, het MBO én het volwassenenonderwijs.

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.