Annetoos Struik

Portret Annetoos Struik
Er wordt actieve inbreng gevraagd, maar ook genoeg eigen verantwoordelijkheid gegeven.
Naam
Annetoos Struik
Opleiding
Filosofie van Taal en Cognitie
Vooropleiding
Taalwetenschap

Annetoos Struik is masterstudente Filosofie van Taal en Cognitie.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Ik ben de master gaan doen omdat ik een filosofische verrijking wilde van mijn bachelor Taalwetenschap. Deze bachelor vond ik te veel gericht op psychologie en sociologie. Bij de master Filosofie van Taal en Cognitie is taalfilosofie één van de dingen die centraal staat. Daar wil ik graag meer over leren!

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

Lang leve kleinschalige studies! Tijdens de colleges is iedereen betrokken bij wat er besproken wordt. Er wordt actieve inbreng gevraagd, maar ook genoeg eigen verantwoordelijkheid gegeven. Ook de sfeer binnen de faculteit is goed. Docenten zijn toegankelijk en denken graag mee met vragen die je hebt.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Met één jaar filosofie als basis (de pre-master) kan het niveau soms best pittig zijn. Gelukkig zit ik in college met studenten die de bachelor filosofie hebben gedaan of de researchmaster doen. Van elkaar leer je heel veel.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Ik volg ook een stage om me te oriënteren op later werk. Voor de ervaring is dat erg aan te raden en het is ook gewoon heel leuk! Het is soms wel lastig een duidelijk inhoudelijk verband met mijn studievakken te zien.