Martha Kemper

Docenten zijn toegankelijk en staan vaak ook open voor een praatje in de pauzes. Ik heb in een korte tijd veel leuke mensen leren kennen.
Naam
Martha Kemper
Opleiding
Filosofie van Taal en Cognitie
Startdatum studie
Vooropleiding
Docentopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving

Martha Kemper is masterstudente Filosofie van Taal en Cognitie.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Wat me het meest aanspreekt in de master is dat het een verdieping is op onderwerpen die ik heel interessant vind, zoals taal, psychologie, en neurowetenschappen. Bij de master Filosofie van Taal en Cognitie leer je kritische vragen te stellen over dit soort thema's. Ook heb ik door de Master ontdekt hoe breed mijn interesses zijn. Je leert namelijk van alles, van de implicit bias tot logica/taalfilosofie, of emoties bij dieren en antropomorfisme. Er is nog zoveel meer waar ik over wil leren en wat ik wil onderzoeken!

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De opleiding heeft een hele goede sfeer, vind ik. Ik kom zelf van een kleinschalige opleiding op de kunstacademie, waar vrijwel iedereen elkaar wel kent, en dat gevoel heb ik bij deze master ook. Docenten zijn toegankelijk en staan vaak ook open voor een praatje in de pauzes. Ik heb in een korte tijd veel leuke mensen leren kennen.

Wat vind je het meest uitdagend aan de masterspecialisatie? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het meest uitdagend vind ik sommige artikelen die we moeten bestuderen. Het is niet altijd even makkelijk te begrijpen, maar dat is natuurlijk ook de uitdaging van filosofie die me zo aantrekt. Tijdens de colleges bespreek je de teksten dan en dan voelt het altijd goed als het kwartje valt! Als je er nog niet uitkomt, ben je ook altijd vrij om vragen te stellen, wat heel fijn is.

Kun je iets vermelden over je stage?

Momenteel ben ik bezig met een stage bij IQ healthcare en probeer ik ook mijn scriptie te koppelen aan de thematiek die ik bij mijn stage behandel. Ik zit nog in de oriëntatiefase, maar ik ben geïnteresseerd in het metafoorgebruik binnen de gezondheidszorg. Mijn stage valt meer onder praktische filosofie, maar ik probeer mijn analytische expertise hieraan te koppelen door me te verdiepen in de metaforen. Op die manier probeer ik de taalfilosofie binnen de (ethische) praktijk van de gezondheidszorg toe te passen.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze masterspecialisatie op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Het is belangrijk dat er mensen zijn die filosofische vraagstukken kritisch kunnen analyseren. Het liefst wil ik na het afronden van de master voor een PhD gaan om nog meer onderzoek te doen naar een van de vele thema's die mij interesseren.