Wat kun je ermee?

Na je studie ben je in staat om ingewikkelde vraagstukken over cognitie, taal en cultuur te analyseren en inzichtelijk te maken. Je denkt out of the box en bent gewend om over de grenzen van je eigen vakgebied te kijken. Je kent verschillende wetenschappelijke benaderingen van de problematiek die je bestudeert, en je kunt deze op vruchtbare wijze samenbrengen.

Arbeidsmarktperspectief

Na afronding van je studie Filosofie van Taal en Cognitie kun je veel kanten op. Als je in het onderwijs wilt werken, kun je doorstromen naar de lerarenopleiding Mens- en Maatschappijwetenschappen. Deze post-master wordt aangeboden door de Radboud Docenten Academie. Ook kun je aan de slag in de journalistiek, bijvoorbeeld als recensent, journalist of redacteur. Je kunt als beleidsmedewerker gaan werken bij de (semi-)overheid of bij culturele en maatschappelijke instellingen. Je kunt de politiek in of aan de slag in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als trainer/coach, communicatieadviseur of ethisch deskundige.

‘Ik vind het belangrijk dat studenten een balans vinden tussen kritiek leveren, bijvoorbeeld op wetenschappelijk onderzoek naar vrije wil, maar vervolgens constructieve suggesties doen over hoe het dan wel zou kunnen.’

- Leon de Bruin, Universitair Docent Cognitiefilosofie

Mogelijke beroepen

  • Journalist
  • Redacteur
  • Beleidsmedewerker

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.