Masterspecialisatie Financieel Recht student Fenne
Beste Studies EW 2021

MasterspecialisatieFinancieel Recht

Twintig jaar geleden was er nauwelijks sprake van financieel recht, maar de omvang en impact zijn de laatste decennia sterk toegenomen. Deze explosie aan nieuwe wetten en regels vraagt om specialisten in het financieel recht. Die specialist word jij.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je krijgt college van topjuristen uit de praktijk;
  • Je krijgt de mogelijkheid stage te lopen bij deelnemende kantoren;
  • Je bestudeert een spannend, actueel en dynamisch vakgebied;
  • Beoordeeld als beste opleiding binnen het vakgebied.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Veel colleges worden gegeven door mensen uit de praktijk. Hierdoor gaat het vak veel meer leven.
Portretfoto Mischa van Uden
Mischa van Uden Student Het verhaal van Mischa
Kennismaken

Wat ga je leren?

In de masterspecialisatie Financieel Recht bestudeer je de werking van banken, verzekeraars, effectenbemiddelaars, en de positie van toezichthouders zoals de Autoriteit Financiële Markt (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB) en de ECB. Privaatrecht, publiekrecht: het komt allemaal aan bod. Je traint je mondelinge en schriftelijke vaardigheden en verdiept je kennis. Je volgt nauwgezet de ontwikkelingen op het relatief jonge terrein van het financiële recht.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na afronding van de specialisatie Financieel Recht kun je aan het werk bij financiële ondernemingen zoals banken en verzekeraars, maar ook bij financiële toezichthouders (o.a. AFM, DNB, ESMA, ECB), het Ministerie van Financiën, de Europese Commissie en het bedrijfsleven, in het bijzonder bij beursgenoteerde ondernemingen. Ook in de advocatuur en rechtelijke macht bestaat veel vraag naar juristen met een grondige kennis van het financieel recht. De meeste grote en middelgrote advocatenkantoren kennen een aparte sectie op het gebied van financieel recht. Inmiddels is ook een aantal nichekantoren ontstaan dat zich toelegt op financieel recht. In de rechterlijke macht blijkt de trend naar toenemende specialisatie bijvoorbeeld uit de oprichting van het Kenniscentrum Financieel en Economisch recht door de Rechtbank Rotterdam.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld