Fenne Broers

Portretfoto Fenne Broers
De drempel om vragen te stellen en samen te werken is erg laag. Dit is erg prettig.
Naam
Fenne Broers
Opleiding
Financieel Recht
Startdatum studie
Vooropleiding
Rechtsgeleerdheid (Radboud Universiteit)

Student Fenne Broers volgt de masteropleiding Financieel recht aan de Radboud Universiteit.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

De master Financieel recht spreekt mij aan omdat het een vrij nieuw rechtsgebied is. Net zoals het ondernemingsrecht uit het burgerlijk recht is voortgevloeid, is het financieel recht voortgevloeid uit het ondernemingsrecht. Financieel recht is nu dus een opzichzelfstaand rechtsgebied, maar heeft alsnog veel raakvlakken met veel andere rechtsgebieden. Dit trekt mij persoonlijk aan omdat ik veel rechtsgebieden wel gedeeltelijk interessant vind, maar niet genoeg om alleen met één rechtsgebied bezig te zijn. Mijn interesses komen binnen het financieel recht samen. Daarnaast wordt er constant nieuwe wetgeving ingevoerd, wat het onderwerp erg vernieuwend maakt.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

Omdat financieel recht een rechtsgebied is waar je in de bachelor geen kennis mee hebt gemaakt (in ieder geval niet in de bachelor Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit), zijn er ook niet veel studenten die ervoor kiezen om deze master te doen. Dit maakt dat de klassen klein zijn en je daardoor makkelijker de docenten en studenten leert kennen. De drempel om vragen te stellen en samen te werken is erg laag. Dit is erg prettig.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Zoals gezegd is financieel recht volledig nieuw in de opleiding. In het begin heb je dus even tijd nodig om de werking van dit rechtsgebied te leren kennen. De onderwerpen worden wel per week behandeld, waardoor je niet alles in één keer hoeft te weten. Dit maakt dat je al heel snel thuis bent in het rechtsgebied, naar mijn mening.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

In de praktijk is er veel vraag naar kennis op het gebied van het financieel recht. Het is daarom fijn als je die kennis paraat hebt tijdens het stage lopen. De masterspecialisatie Financieel recht bereidt je hier goed op voor.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Veel mensen maken vaak pas kennis met financieelrechtelijke praktijkgroepen (denk aan Banking & Finance, Capital Markets, Financial Regulation of variaties hierop) tijdens hun loopbaan en moeten dan nog alle kennis bijleren. Je hebt dus echt een voorsprong als je de master Financieel recht al hebt afgerond voordat je op die praktijkgroepen gaat werken. En omdat er dus vaak nieuwe wetgeving wordt ingevoerd, is het erg belangrijk voor de praktijk dat er mensen zijn die de vragen daarover kunnen beantwoorden en kennis van zaken hebben. Na het afronden van je master is het niet zoals bij andere masters dat de advocatuur bijna altijd de vervolgstap is. Omdat het financieel recht op veel soorten financiële ondernemingen en toezichthouders betrekking heeft, kun je daar ook makkelijk terecht komen als jurist.