Wat kun je ermee?

Na afronding van de opleiding ben je meester in de rechten (Master of Laws). Je bent opgeleid tot sectorpecialist en weet uitstekend je weg te vinden in de overvloed aan wetten en regels binnen het financiële recht. Of je nu bij een advocatenkantoor, een toezichthouder, het ministerie of in het bedrijfsleven wilt gaan werken, overal in de financiële sector is die finesse essentieel. Tijdens je opleiding heb jij die finesse ontwikkeld.

Arbeidsmarktperspectief

Na afronding van de specialisatie Financieel Recht kun je aan het werk bij financiële ondernemingen zoals banken en verzekeraars, maar ook bij financiële toezichthouders (o.a. AFM, DNB, ESMA, ECB), het Ministerie van Financiën, de Europese Commissie en het bedrijfsleven, in het bijzonder bij beursgenoteerde ondernemingen. Ook in de advocatuur en rechtelijke macht bestaat veel vraag naar juristen met een grondige kennis van het financieel recht. De meeste grote en middelgrote advocatenkantoren kennen een aparte sectie op het gebied van financieel recht. Inmiddels is ook een aantal nichekantoren ontstaan dat zich toelegt op financieel recht. In de rechterlijke macht blijkt de trend naar toenemende specialisatie bijvoorbeeld uit de oprichting van het Kenniscentrum Financieel en Economisch recht door de Rechtbank Rotterdam.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Mogelijke beroepen

  • Advocaat
  • Rechter
  • Bedrijfsjurist
  • Consultant
  • Financieel adviseur

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.