Master Fiscaal Recht student Daphne
Beste Studies EW 2022

MasterFiscaal Recht

Fiscale wet- en regelgeving is vaak complex en beïnvloedt ons gedrag. Met de masteropleiding Fiscaal recht word je een expert die complexe fiscale vraagstukken kan doorgronden en erover kan adviseren.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je studeert af met civiel effect en kwalificeert voor de NOB.
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je volgt een wetenschappelijke, verdiepende opleiding die tegelijk praktijkgericht is;
  • Je krijgt onderwijs van topdocenten met praktijkervaring;
  • De opleiding is kleinschalig, met korte lijnen en informele contacten;
  • Als beste beoordeeld door Elseviers 'Beste studies 2022';
  • Onze studenten beoordelen de opleiding met een 8,8. (Bron: NSE);
  • Als beste beoordeeld door de Nationale Studenten Enquete 2022 en 2023; 
  • Onze studenten wonnen de NOB-scriptieprijs in 2020 en 2021;
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Fiscaal recht is een actueel en dynamisch rechtsgebied en er zijn altijd wel nieuwe ontwikkelingen die onze deskundigheid vergen.
Portretfoto Romano Graves
Romano Graves Juridisch medewerker bij de rechtbank Gelderland en docent Belastingrecht aan de Radboud Universiteit Het verhaal van Romano
Kennismaken

Wat ga je leren?

Binnen de fiscale praktijk verschuift de focus van het traditionele aangiftewerk naar advies. Van reactief handelen naar vooruitzien. Dat vraagt naast gedegen juridische kennis ook om communicatieve vaardigheden. Denk hierbij aan overtuigingskracht, het begrijpelijk maken van complexe informatie en goede schrijfvaardigheden.

Fiscaal recht gaat over concrete belangen, zoals de fiscaal goedkoopste weg. In deze master verdiep je je in de fundamenten
van het fiscale recht en leer je relevante vaardigheden voor in je carrière.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

De master Fiscaal recht biedt uitstekende arbeidsmarktperspectieven. Als afgestudeerd fiscaal jurist ben je goed voorbereid op de fiscale beroepspraktijk. Een groot deel van de afgestudeerden gaat aan de slag als belastingadviseur of fiscaal advocaat in de belastingadviessector. Ook kun je gaan werken als inspecteur bij de Belastingdienst, als fiscaal deskundige bij banken en verzekeringsmaatschappijen, of aan de slag als bedrijfsfiscalist. Tevens kun je aan de slag in de rechterlijke macht, gespecialiseerd op het terrein van het belastingrecht.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie. Met de master Fiscaal recht voldoe je ook aan de beroepseisen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), de beroepsvereniging van academisch opgeleide belastingadviseurs. Je kunt dan deelnemen aan de NOB-beroepsopleiding.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld