Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma master Fiscaal Recht

De masteropleiding Fiscaal Recht duurt één jaar, waarin je een reeks verplichte vakken volgt en je masterscriptie schrijft. De vakken bieden je grondige kennis op de belangrijkste terreinen van het belastingrecht en bereiden je voor op de fiscale beroepspraktijk. Zo krijg je onder andere inzicht in de vennootschapsbelasting, de inkomstenbelasting, de omzetbelasting, het formele belastingrecht én het internationale en Europese belastingrecht.

Studieprogramma

  • Studieprogramma master Fiscaal Recht

    Het studieprogramma van de master Fiscaal Recht omvat 60 EC. Je volgt zeven verplichte vakken (39 EC), één verplicht keuzevak (5 EC) en schrijft je masterscriptie (16 EC). Hier vind je een schematische weergave van het studieprogramma.

    Let op: heb jij de pre-master Nederlands Recht gedaan? Om civiel effect te behalen moet je alleen positiefrechtelijke vakken kiezen. Meer informatie hierover vind je in de OER.

    Bekijk jaarprogramma

Stage

Een stage kan je een goed beeld geven van hoe het is om in de fiscale praktijk te werken. Het is daarnaast een uitstekende manier om alvast kennis te maken met mogelijke toekomstige werkgevers. Wij raden je daarom aan om tijdens je studie een stage of werkstudentschap te doen. Een stage of werkstudentschap is geen officieel onderdeel van het curriculum.

Studeren in het buitenland

Tijdens je studie is het mogelijk om voor een periode naar het buitenland te gaan. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv. Bekijk de website van International Office Rechten voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. 

NB: In het studieprogramma van Fiscaal Recht is geen specifieke ruimte gereserveerd voor een periode in het buitenland, dus houd rekening met mogelijke uitloop van je studie.