Kennismaken en testimonials

Wil je erachter komen of deze opleiding bij je past? Bezoek de Open Dag of neem deel aan een andere voorlichtingsactiviteit, lees een ervaringsverhaal of chat met een student.

Studenten samen aan het werk op een laptop.

Online Masterweken

Heb je nog geen keuze voor een masteropleiding gemaakt? Geen probleem. Laat je informeren op ons online platform door docenten, studieadviseurs en studenten en krijg een goede indruk van onze masteropleidingen.

Twee studenten op de groene campus van de Radboud Universiteit

Master Open Dag

Kom naar de Master Open Dag! Ontdek onze campus en krijg informatie over al onze (pre-)masterprogramma's. Bij een aantal opleidingen kun je ook online deelnemen.

Studenten achter een laptop in de Refter op de Radboud Universiteit.

Master Online Voorlichting

Bekijk voorlichtingsvideo's van onze masteropleidingen in ons online platform. Meld je aan en bekijk de video's waar en wanneer je wilt.

Interesse? Doe mee met de voorlichtingsactiviteiten. Proef de sfeer of de campus, krijg persoonlijk advies van studenten of studieadviseurs en kom erachter of deze opleiding bij je past.

Ervaringsverhalen

Het feit dat je vakken als rituelen en spiritualiteit ook betrekt op jezelf dat spreekt me heel erg aan
Lenneke Geerts
Lenneke Geerts Student Het verhaal van Lenneke
De Master is erg leuk door de diversiteit aan studenten, van jong tot oud, van christelijk naar moslim naar algemeen en ongebonden. De docenten vond ik heel goed en bevlogen.
Anne Ebenau
Anne Ebenau Alumnus Het verhaal van Anne
Als geestelijk verzorger kun je vaak het verschil maken voor mensen.
Paul de Jager
Paul de Jager Geestelijk verzorger Het verhaal van Paul
Het meest mooie in mijn werk vind ik het contact met mensen. Als ik in het ziekenhuis een kamer betreedt en je gaat in gesprek met iemand dan ontstaat er zo'n intimiteit en laten mensen zoveel van zichzelf zien omdat ze op dat moment zo kwetsbaar zijn, dat is precies wat ik zo mooi vind aan mijn werk.
Joceyn van Nieuwenhuyzen
Jocelyn van Nieuwenhuyzen Geestelijk verzorger Het verhaal van Jocelyn
'... in die zin ben ik bezig met zingeving. Wat geeft jou zin om tóch die ene stap te zetten die je gisteren niet wilde zetten'
Shane Voortman
Shane Voortman Geestelijk verzorger Het verhaal van Shane
Met name de begeleiding van ervaren geestelijk verzorgers in het vak Spirituele Counseling was echt een hoogtepunt.
Portret Rashwan Bafati
Rashwan Bafati Alumnus Het verhaal van Rashwan
Deze opleiding maakt je echt een ander mens.
Portret van prof. dr. Hans Schilderman
Hans Schilderman Hoogleraar Religie & Zorg Het verhaal van Hans

Wie studeren er Geestelijke Verzorging?

Om Geestelijke Verzorging te studeren hoef je niet per se gelovig te zijn, maar je moet er wel een zekere affiniteit mee hebben. In het adviesgesprek ga je in op vragen als: Waar sta jij zelf binnen het levensbeschouwelijke veld? Wat is je (religieuze) gedachtegoed? En waarom vind je deze opleiding van belang?

De studentenpopulatie van Geestelijke Verzorging varieert van gereformeerden tot katholieken maar kent ook overtuigde New Agers en ‘levenskunstenaars’. Je treft naast studenten die doorstromen vanuit de bachelor onder meer ook verpleegkundigen, psychologen en filosofen die via een pre-master instromen.

Het is ook een zeer diverse groep qua leeftijd.