Pre-masters

 • Pre-master Religiewetenschappen

  Kun je niet direct instromen in een master Religiewetenschappen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master. In de pre-master Religiewetenschappen maak je kennis met de wereldreligies.

 • Pre-master Theologie

  Kun je met je bacheloropleiding niet direct instromen in een master Theology of Religiewetenschappen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master.

 • Pre-master Orthodox Christianity

  Ben je geïnteresseerd in de Orthodoxe traditie van Oosterse christenen? En wil je deze grotendeels in het Engels bestuderen? In één of twee jaar rond je een 60 EC pre-masterprogramma af dat je toegang geeft tot masters die je opleiden tot geestelijk verzorger of tot docent met een eerstegraads lesbevoegdheid.

Pre-masters

Indien het nodig is om ter voorbereiding op de masterspecialisatie een pre-master te volgen, kunnen studenten kiezen uit het volgende pre-master aanbod:

 1. Pre-master Religiewetenschappen
 2. Pre-master Theologie
 3. Pre-master Orthodox Christianity

Met de pre-masters Religiewetenschappen en Theologie kun je, naast doorstromen naar de masterspecialisatie Geestelijke verzorging, ook instromen in de verschillende masterspecialisaties van Religiewetenschappen.

Met de pre-master Orthodox Christianity kun je alleen doorstromen naar de masterspecialisatie Geestelijke Verzorging.

Heb je een andere vooropleiding of wil je meer informatie over de procedure?
Neem dan contact op met de studievoorlichter via religiewts [at] ru.nl