Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma

Het studieprogramma van Geestelijke Verzorging bestaat uit zes modules op het gebied van geestelijke verzorging (30 EC) in het eerste semester. Je volgt intensieve colleges in kleine groepen, waarin een grote rol is weggelegd voor het samen reflecteren op de te bestuderen stof.

De vakken worden aangeboden op dinsdag en woensdag.

Het tweede semester bestaat uit een stage (15 EC) en scriptie (15 EC).

Deeltijd

Je kunt de masterspecialisatie Geestelijke Verzorging ook in deeltijd studeren. De vakken zijn geroosterd op dinsdag, in de middag en avond. Als deeltijdstudent volg je in het eerste jaar de vakken op dinsdag, in het tweede jaar loopt je stage in het eerste semester en in het tweede semester schrijf je je scriptie.

Het is ook mogelijk om het programma in anderhalf jaar te doen, waarbij je eerst alle vakken volgt en vervolgens voor de stage en scriptie langer de tijd neemt.

Neem voor meer informatie contact op met de studievoorlichter via religiewts [at] ru.nl (religiewts[at]ru[dot]nl).

Onderwijsvormen

Studieprogramma

  • Jaarprogramma jaar 1

    Het studieprogramma van Geestelijke Verzorging bestaat uit zes modules op het gebied van geestelijke verzorging (30 ec) in het eerste semester. Het tweede semester bestaat uit een stage (15 ec) en scriptie (15 ec).

    Bekijk jaarprogramma jaar 1

Stage

Het volgen van een beroepsstage (15 EC) is verplicht en is een goede manier om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. In een stage kun je relevante werkervaring opdoen en daarmee vergroot je je kans op een baan.

De beroepsstage biedt studenten de mogelijkheid om kennis te maken met het werkveld en hun rol daarin als geestelijk verzorger. De stage vindt doorgaans plaats in werkvelden als ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, psychiatrie, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en revalidatie.

De student die het voltijdse programma doorloopt, loopt gedurende het tweede semester van het academisch jaar stage als geestelijk verzorger in opleiding. De stage correspondeert - inclusief supervisie en monitordagen - aan een studielast van 15 EC verdeeld over stage (12 EC) en supervisie (3 EC).

Dit resulteert in een stage met een duur van 21 weken, waarin de stagiaire gemiddeld 2 dagen per week op de stageplaats aanwezig is. De student die het deeltijdprogramma doorloopt, loopt stage in het eerste semester van het tweede jaar.

Praktisch

5 maanden (21 weken)
16 uur in de week stage + 4 uur voor supervisie

Taken

Spirituele counseling
Rituele expressie
Ethiekondersteuning
Participatie in teamoverleg
Participatie in multidisciplinair, opleidings- en regionaal verband
Stageverslag (midden-verslag en eindverslag)

Studeren in het buitenland

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je master? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.