MasterGeneeskunde
De master Geneeskunde aan de Radboud Universiteit leidt je in drie jaar op tot basisarts. Na je afstuderen kies je een vervolgopleiding of specialisatie. Er zijn ruim dertig verschillende vervolgopleidingen.
Iets voor jou?
- Elk coschap wordt voorafgegaan door en afgesloten met onderwijs. Wat je leert, pas je meteen toe.
- Eventuele wachttijd tussen je bachelor en master kun je invullen met je onderzoeksstage en keuzevakken.
- De Radboud Universiteit biedt als enige een coschap Ouderenzorg aan.
Toelatingseisen
Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.
Toelating en inschrijvingInschrijven
Als je hebt vastgesteld dat je met jouw vooropleiding toegelaten kan worden, kun je je gaan aanmelden via Studielink.
Naar StudielinkFactsheet
- Voertaal
- Nederlands (100%)
- Studieduur
- 3 jaar (180 EC)
- Contacturen
- 20-50
- Aantal studenten
- 154
- Opleidingsvorm
- Voltijd
- Graadnaam
- Master of Science
- Faculteit
- Faculteit der Medische Wetenschappen
- CROHO code
- 66551
- Accreditatie
- NVAO
Wat ga je leren?
Tijdens je studie Geneeskunde leer je van alles over zorg. Over ziektes, klachten en behandelingen, onderzoek en innovaties. Maar je leert ook over mensen. Over culturele diversiteit, ethische aspecten én over jezelf. Je ontdekt wat je goed kunt, waar je talenten liggen. De studie stimuleert je om je sterke kanten verder te ontwikkelen en met verbeterpunten aan de slag te gaan. Je wordt niet alleen opgeleid tot arts, maar ook tot academicus.
StudieprogrammaWat kun je ermee?
De master Geneeskunde aan de Radboud Universiteit leidt je in drie jaar op tot basisarts. Je kan dan werken als arts-niet-in-opleiding-tot-specialist (ANIOS). Je kunt er ook voor kiezen om te solliciteren naar een vervolgopleiding tot medisch specialist. Voorbeelden zijn Huisartsgeneeskunde, Ouderengeneeskunde, maatschappij en gezondheid (bv. Verzekeringsgeneeskunde) en Arts Verstandelijk Gehandicapten. Er zijn ruim veertig verschillende vervolgopleidingen. Op de site van de KNMG vind je informatie over de specialismen, sollicitatieprocedures en meer.
Werken in de wetenschap?
Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek: een tijdelijke aanstelling aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD studenten) verzorgen tevens onderwijs binnen hun vakgebied.
Career Service Radboud Universiteit
Als je je wilt oriënteren op de mogelijkheden die je na je opleiding hebt, kun je hierbij een beroep doen op de Career Service van de medische faculteit. Je kunt hier terecht voor advies, interessante workshops en een overzicht van evenementen die gericht zijn op loopbaanoriëntatie. Meer informatie vind je op de website: Career Service Medische Wetenschappen | Radboud Universiteit (ru.nl)
Wat kun je ermee?
Vragen over de studie?
Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.
ContactCollegegeld
Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Collegegeld