Collegegeld

Wettelijk collegegeld
€ 2.209,00
Instellingscollegegeld EER
€ 21.120,00
Instellingscollegegeld non-EER
€ 26.000,00

Het wettelijk collegegeld geldt voor EU/EER*, Zwitserse of Surinaamse studenten die nog geen masterdiploma in Nederland hebben behaald. Voldoe je niet aan deze voorwaarden en kom je uit een EU/EER-land, dan geldt voor jou het EER-instellingscollegegeld. Kom je uit een niet-EU/EER-land (excl. Zwitserland en Suriname), dan geldt voor jou het niet-EER instellingscollegegeld.  

Bekijk welke uitzonderingen er zijn. 

Let op: als niet-EU/EER student kom je in aanmerking voor wettelijk collegegeld als je: 

  • een UAF-beurs ontvangt (voor vluchtelingstudenten in Nederland); 
  • voldoet aan de nationaliteitseis voor studiefinanciering zoals beschreven door DUO.  

*EU/EER-landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland (inclusief Caribisch Nederland), Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje of Zweden. 

Bijkomende kosten

Literatuur

Het Nijmeegs curriculum kent een lijst met kernboeken die voor de eerste jaren van de studie dienen te worden aangeschaft. Daarnaast is een boekenlijst met aanbevolen literatuur voor de klinische fase samengesteld.

Mobile (device) voor onderwijs

Verder zal een aanzienlijk deel van het onderwijs aan de Radboud Universiteit aankomend semester online worden aangeboden en zullen veel toetsen op afstand plaatsvinden. Ook daarna zullen online colleges en toetsing naar verwachting onderdeel blijven uitmaken van het onderwijsprogramma. Om ons onderwijsprogramma te kunnen volgen, is het belangrijk dat je over een (mobile) device beschikt. Deze moet minimaal voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Windows 10
  • Intel i5 processor (of vergelijkbaar: AMD ryzen 5)
  • 8 GB intern geheugen
  • 256 GB SSD opslag
  • Internetverbinding
  • 13 inch display
  • Voldoende accuduur.

Eventueel kun je apparatuur aanschaffen via http://www.surfspot.nl/, een non profit ICT-webwinkel met korting voor studenten op onder meer hardware. Maar je kunt uiteraard ook elders terecht. Studenten kunnen via SURFspot gratis het internet-beveiligingspakket F-secure downloaden.

Mocht het voor jou financieel onmogelijk zijn om zo’n device aan te schaffen, meld je dan bij de studieadviseur van jouw opleiding. We kijken dan of we samen een oplossing kunnen vinden.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.