Claire Smulders

Portretfoto Claire Smulders
Ik denk dat deze master zelfbewuste, reflectieve, communicatief vaardige en bekwame artsen aflevert.
Naam
Claire Smulders
Opleiding
Geneeskunde
Land van vorige opleiding
Nederland
Startdatum studie
Huidige functie
Student
Vooropleiding
Bachelor Geneeskunde aan de Radboud Universiteit

Claire Smulders is een masterstudent Geneeskunde aan de Radboud Universiteit. 

Wat me met name aanspreekt aan de master Geneeskunde is de hoeveelheid praktijkervaring die je op kunt doen in de verschillende specialismen. Op deze manier krijg je én een indruk van allerlei verschillende richtingen binnen de geneeskunde én je doet enorm veel ervaring op.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

Goed! Ik heb tijdens mijn master altijd prettig contact gehad met docenten en onderzoekers.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)?

Het feit dat je continu beoordeeld wordt en om deze reden altijd aan staat. Tel daar het aantal uren dat je coschap loopt per week bij op en dan is dat soms best een uitdaging. Echter, ik denk dat dit veel te maken heeft met hoe hoog je de lat zelf legt.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Ik ben momenteel mijn laatste coschap aan het lopen bij de Dermatologie in het Radboudumc en ik vind het heel erg prettig dat ik op deze manier nog extra ervaring kan opdoen voordat ik afstudeer.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Omdat ik denk dat deze master zelfbewuste, reflectieve, communicatief vaardige en bekwame artsen aflevert. Zelf ga ik per januari aan de slag als ANIOS (Arts Niet In Opleiding tot Specialist) Dermatologie in Eindhoven en wil ik me graag specialiseren tot Dermatoloog.