Ferhat Beyaz

Portretfoto Ferhat Beyaz
Ik heb de master als de leukste en leerzaamste periode van mijn studie ervaren, waarbij je in een behoorlijk tempo verschillende indrukken opdoet.
Naam
Ferhat Beyaz
Opleiding
Geneeskunde
Einddatum studie
Huidige functie
AIOS Longziekten en Tuberculose
Vooropleiding
Bachelor Geneeskunde aan de Radboud Universiteit

Ferhat Beyaz is een oud-student Geneeskunde aan de Radboud Universiteit. 

Hoe heb je de master ervaren?

Ik heb de master als de leukste en leerzaamste periode van mijn studie ervaren, waarbij je in een behoorlijk tempo verschillende indrukken opdoet, veel leert en met allerlei (soorten) mensen omgaat die je toekomstige collega kunnen zijn. Het doen van coschappen is het allerleukste voor mij geweest tijdens de opleiding: op de werkvloer aan de slag gaan als jonge dokter in spe, direct patiëntcontact hebben, kijkjes nemen in verschillende keukens en erachter komen dat dokter zijn ook veel meer is dan alleen puur geneeskunde.

Wat vond je het meest uitdagend aan de master?

Het meest uitdagende van de master geneeskunde is toch wel het behoorlijke tempo waarin je als co-assistent weer van het ene specialisme na enkele weken weer doorstroomt naar het andere. Hoe leuk, leerzaam en nuttig dat ook is: het vergt behoorlijk wat energie om - nadat je ergens je collega's, de werksfeer en het specialisme hebt leren kennen - weer in de volgende wagon te moeten stappen naar het andere coschap. Hoewel: mocht een coschap je minder goed bevallen, dan is dat juist ook weer een meevaller! ;)

Geef een korte omschrijving van je huidige functie en werkzaamheden

Ik ben momenteel werkzaam als AIOS (arts in opleiding tot specialist) Longziekten en Tuberculose. Dus arts in opleiding tot longarts.

Wat maakt het werken binnen dit vakgebied zo interessant en belangrijk?

Longgeneeskunde is een fantastisch vak, waarin acute en chronische zorg zich dagelijks afwisselen. Hoewel het een 'smal' specialisme lijkt, is er binnen de longgeneeskunde een behoorlijke diversiteit aan patiënten, van jong tot oud, die ieder hun eigen verhaal hebben en ziekte op hun eigen manier beleven. Het is deze combinatie met daarbij de holistische blik waarbij je als longarts de patiënt benadert, wat mij het meest aantrekt aan dit vak.

Heb je een tip voor onze masterstudenten?

Ondanks de hectische momenten en behoorlijke werkdruk die bij elke co-assistent wel eens voorkomen, wil ik meegeven dat je vooral niet moet vergeten te genieten van de co-schappen en je voordeel te halen uit het feit dat je op zoveel plekken met zoveel verschillende mensen in contact komt.

En júist omdat je op zoveel plekken komt en met verschillende collega's en begeleiders/supervisoren te maken krijgt, schuilt soms het gevaar jezelf (te) veel aan te passen of anders voor te doen. Daarom is mijn belangrijkste tip wel: blijf altijd (dichtbij) jezelf!