Nynke van der Gaast

Portretfoto Nynke van der Gaast
Wees proactief en schroom niet om de artsen de hemd van het lijf te vragen.
Naam
Nynke van der Gaast
Opleiding
Geneeskunde
Startdatum studie
Huidige functie
ANIOS Heelkunde in het Radboudumc
Vooropleiding
Geneeskunde, Radboud Universiteit

Oud-student Nynke van der Gaast heeft de masteropleiding Geneeskunde gevolgd. 

Hoe heb je de master(specialisatie) ervaren?

De master geneeskunde is door de verschillende coschappen een unieke master. Door coschappen verspreid door heel het ziekenhuis en door de coschappen in de 1e lijn, krijg je een goed beeld van de gezondheidszorg over de gehele breedte. Je leert vaardigheden zoals een anamnese, lichamelijk onderzoek, en op basis daarvan te bedenken wat voor onderzoek er nodig is en wat het bijpassende beleid is. Daarnaast ontwikkel je jezelf ook op sociaal en professioneel gebied. Uiteindelijk leer je hierdoor alle vaardigheden om zelf als basisarts aan de slag te gaan.

Wat vond je het meest uitdagend aan de master?

Het meest uitdagende is om op elke nieuwe afdeling je plek te vinden en zo je eigen leerdoelen te behalen. Wat hiervan lastig is, is dat je op elke plek slechts korte tijd een coschap loopt, waardoor je snel moet schakelen.

Geef een korte omschrijving van je huidige functie en werkzaamheden.

Inmiddels werk ik als ANIOS (Arts niet in opleiding tot specialist) Heelkunde in het Radboudumc.

Wat maakt het werken binnen dit vakgebied zo interessant en belangrijk?

Het werken op de afdeling heelkunde is ontzettend divers. Je ziet patiënten op de SEH, waarbij je de patiënt in kaart moet brengen, je aanvullend onderzoek inzet en er bijvoorbeeld een indicatie voor een opname of een spoedoperatie gesteld kan worden. Daarnaast ben je op de verschillende afdelingen van de chirurgie als zaalarts nauw betrokken bij het herstel van patiënten na een operatie.

Heb je een tip voor onze masterstudenten?

Wees proactief en schroom niet om de artsen de hemd van het lijf te vragen over zowel de patiëntenzorg, maar ook over hun beroepskeuze. Hierdoor kan je zelf een weloverwogen besluit nemen over je vervolgstappen als basisarts.