Geschiedenis

In de master Geschiedenis ontwikkel je een aantal academische vaardigheden, zoals het verzamelen van verschillende bronnen, het kritisch analyseren en interpreteren van gegevens en het maken van een constructief argument. Je leert ook hoe je onderzoeksresultaten duidelijk presenteert en hoe je een debat aangaat met historici en andere geïnteresseerde partijen.

Specialisaties

 • Politiek en Parlement

  In de master Politiek en Parlement leer je politieke verschijnselen in een historische context te plaatsen, met een scherp oog voor de juridische grondslagen en praktische kaders. Je kunt gefundeerd politieke vraagstukken bediscussiëren en aanpakken.

 • Geschiedenis en Actualiteit

  In de masterspecialisatie Geschiedenis en Actualiteit onderzoek je hoe mensen omgaan met geschiedenis en denk je kritisch na over de rol die historici kunnen spelen in de maatschappij.

 • Ancient and Medieval Mediterranean Worlds

  De master Ancient and Medieval Mediterranean Worlds biedt een unieke benadering door te kijken naar contacten en conflicten in de oudheid en de middeleeuwen, het Byzantijnse rijk, de islamitische wereld en West-Europa.

Pre-Master's

 • Pre-master Politiek en Parlement

  Kun je niet direct instromen in de master Politiek en Parlement? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master. In de pre-master Politiek en Parlement maak je kennis met de basis van de politieke geschiedenis.

 • Pre-master Geschiedenis an Actualiteit

  Kun je niet direct instromen in de master Geschiedenis en Actualiteit? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master. In de pre-master Geschiedenis en Actualiteit maak je kennis met de basis van de geschiedenis.

 • Pre-master Ancient and Medieval Mediterranean Worlds

  Als je niet over het juiste bachelordiploma beschikt voor onze masterspecialisatie Ancient and Medieval Mediterranean Worlds, kom je mogelijk in aanmerking voor ons pre-masterprogramma.