Hero image GZP

MasterspecialisatieGezondheidszorgpsychologie

Wil jij graag een toekomstige baan als psycholoog in de gezondheidszorg? Met de masterspecialisatie Gezondheidszorgpsychologie leg je in één studiejaar het fundament voor deze toekomst.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Gezondheidszorgpsychologie is een Nederlandstalige master gericht op de Nederlandse gezondheidszorg.
  • Met deze master zet je een belangrijkste stap richting je carriëre als erkend Klinisch Neuropsycholoog, Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut of Gezondheidszorgpsycholoog. 
  • De docenten zijn erkende professionals uit het werkveld en/of belangrijke onderzoekers.
  • Je gaat je op een specifiek werkveld richten voor psychologen, namelijk: Geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen, kinder & jeugdzorg, klinische neuropsychologie of ouderenzorg.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Wat ik zelf in diagnostiek en behandeling tegenkom, kan ik meenemen naar mijn colleges en practica.
Sabine Stoltz
Sabine Stoltz Universitair Docent Ontwikkelingspsychologie en GZ-psycholoog i.o. tot Specialist Het verhaal van Sabine
Kennismaken

Wat ga je leren?

In deze masterspecialisatie leer je om psychologische kennis en kunde in te zetten om klachten te verminderen bij kinderen, adolescenten, jong volwassenen of ouderen. Zo help je om de kwaliteit van hun leven te vergroten. Ook leg je jezelf toe op één van de afstudeerrichtingen; kinder & jeugdzorg, de klinische psychologie, de klinische neuropsychologie of de ouderenzorg.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Deze specialisatie leidt psychologen op die breed inzetbaar zijn in de geestelijke en somatische gezondheidszorg. De meeste psychologen zijn werkzaam binnen de (geestelijke) gezondheidszorg. Je werkt als psycholoog, ontwikkelingspsycholoog of neuropsycholoog met kinderen, jongeren, volwassenen of senioren in bijvoorbeeld GGZ-instellingen, specialistische behandelcentra, ziekenhuizen, huisartspraktijken, revalidatie-centra of in de jeugdzorg. Ook is het mogelijk om als onderzoeker aan de slag te gaan of om, na een BIG-registratie behaald te hebben, een eigen praktijk te beginnen.

Om geheel zelfstandig cliënten/patiënten te diagnosticeren en te behandelen moet je na je masteropleiding een vervolgopleiding volgen. Hier zijn verschillende opties voor.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld