Sabrina Wagelmans

Portretfoto Sabrina Wagelmans
De theorie in het eerste halfjaar is meer toegespits op de praktijk.
Naam
Sabrina Wagelmans
Opleiding
Gezondheidszorgpsychologie
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Psychologie, Radboud Universiteit

Oud-student Sabrina Wagelmans heeft de masterspecialisatie Gezondheidszorgpsychologie afgerond. 

Wat sprak je aan in de master en waarom?

Het sprak me aan dat je eindelijk de praktijk in mag! Door middel van je stage doe je praktijkervaring op. Maar ook in je eerste halfjaar theorie is het meer toegespitst op de praktijk. Bijvoorbeeld door het gebruik van casussen of je eigen onderzoek dat je gaat uitvoeren.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

Prettig. De docenten zijn makkelijk benaderbaar en staan zeker open voor contact en vragen. Daarnaast zijn je mede-studenten bereid om je verder te helpen en kun je met hen leuke discussies voeren om zo jezelf verder te ontwikkelen.

Wat vind je het meest uitdagend aan de masterspecialisatie?

Het meest uitdagend vond ik het tempo. Je hebt een halfjaar theorie en in het tweede halfjaar je scriptie en stage samen. Je hebt dus een grotere hoeveelheid stof te verwerken in een kortere tijd.

Kun je iets vermelden over je stage of scriptie?

Ik ben geïnteresseerd in de neuropsychologie en mijn stage en scriptie sluiten daarop aan. Ik loop stage bij de Sint Maartenskliniek op de revalidatieafdeling. Mijn scriptie doe ik bij de onderzoeksgroep geheugen van het Donders Instituut.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze masterspecialisatie op zak?

Deze master bereidt jou goed voor op je werk als psycholoog. Je gaat echt werken in de praktijk en kunt jezelf zo verder ontwikkelen als psycholoog. Daarnaast is het ook fijn dat je je basisaantekening diagnostiek via deze master kunt behalen. Ik wil later graag de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog doen en werken met de neuropsychologische patiëntengroep.