Griekse en Latijnse Taal- en Letterkunde

MasterspecialisatieGriekse en Latijnse Taal- en Letterkunde

In de masterspecialisatie Griekse en Latijnse Taal- en Letterkunde betreed je een bijzondere wereld. Je verdiept je in klassieke thema’s, zet je tanden in de taal en legt de wereld achter de woorden bloot. 

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je hebt ruimte om je studieprogramma zelf vorm te geven.
  • Onderzoekers uit binnen- en buitenland verzorgen gastcolleges en lezingen.
  • De opleiding is kleinschalig.
  • Deze opleiding wordt door studenten beoordeeld met een 8,1.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

De klassieke talen geven ons toegang tot het denken van mensen, eeuwen geleden. Mensen die onze (Europese) cultuur diepgaand beïnvloed hebben. Via die talen – de woorden, de zinnen, de verhalen – kom je met die mensen en culturen in contact en ga je ook je eigen cultuur beter begrijpen. In deze masterspecialisatie bestudeer je primaire Griekse en Latijnse teksten en hun receptie aan de hand van recente wetenschappelijke theorieën. Je leert deze teksten zelfstandig te onderzoeken en interpreteren in hun taalkundige, literaire en sociaal-culturele contexten. Als afgestudeerd classicus heb je grondige kennis van het Grieks, het Latijn en de klassieke cultuur. Daarnaast beschik je over vakoverstijgende vaardigheden, zoals taalbeheersing, analytisch vermogen, (academische) schrijfvaardigheid, het kunnen oplossen van complexe problemen, nauwkeurig werken en een ruim cultureel begrip.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na je studie beschik je over uitstekende taalvaardigheid, uitgebreide kennis van de Grieks-Romeinse beschaving, analytisch vermogen en een brede academische basis. Dit biedt je een uitstekend perspectief om in verschillende sectoren aan de slag te gaan.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

Je participeert in onderzoek en leert de wetenschap van binnenuit kennen. Je leert zelfstandig onderzoeksmethoden en -technieken te hanteren en van je bevindingen verslag te doen. In het onderzoek ga je aan de slag met vraagstukken als: wat is de kern van een genre? Hoe verloopt de receptie van een klassieke tekst? Wat is de impact van een literaire tekst op zijn lezers? Hoe kan een tekst overtuigend zijn? En hoe functioneerden literaire genres in de maatschappij?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld