Studieprogramma Griekse en Latijnse Taal- en Letterkunde

Het masterprogramma Griekse en Latijnse Taal- en Letterkunde heeft als doel je gespecialiseerde, wetenschappelijke kennis te verschaffen op het gebied van de twee klassieke talen, Grieks en Latijn. Het studieprogramma bestaat uit wetenschappelijke cursussen, maar biedt je ook de mogelijkheid om praktische ervaring op te doen – gekoppeld aan theoretische inzichten. Daarnaast heb je vrije ruimte om zelf in te vullen.

Onderwijsvormen

Studieprogramma

  • Cursussen

    Het programma bestaat uit specialisatiecolleges Griekse letterkunde (10 EC) en Latijnse letterkunde (10 EC). Verder volg je, samen met studenten uit het 'cultuur'-programma, een cursus Klassieke Traditie 1 en/of 2 (10 EC), waarin wordt gewerkt met teksten in vertaling. Tot slot heb je 10 EC vrije ruimte en schrijf je een Masterscriptie van 20 EC. Hier vind je een schematisch overzicht van het curriculum; daaronder de vakomschrijvingen.

    Studieprogramma Cursussen

Studeren in het buitenland

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je bachelor? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.