Wat kun je ermee?

Classici beschikken over vakoverstijgende competenties. Naast je specifieke kennis van het Grieks en Latijn, heb je een goed algemeen ontwikkeld taalgevoel. Je kunt op de millimeter werken en je vastbijten in een tekst. Zodoende ben je in staat om complexe problemen in detail te analyseren. Tegelijkertijd kun je ze, door het brede perspectief dat je hebt ontwikkeld, vereenvoudigen en oplossen. Ook kun je goed samenwerken en heb je een ruim cultureel begrip.

Arbeidsmarktperspectief

Na je studie beschik je over uitstekende taalvaardigheid, uitgebreide kennis van de Grieks-Romeinse beschaving, analytisch vermogen en een brede academische basis. Dit biedt je een uitstekend perspectief om in verschillende sectoren aan de slag te gaan.

Mogelijke beroepen

  • Docent
  • Journalist
  • Medewerker in een wetenschappelijke bibliotheek
  • Medewerker in een culturele instelling
  • Beleidsmedewerker
  • Communicatieadviseur

Om een idee te krijgen van het gemiddelde startsalaris van een afgestudeerde met een masterdiploma Griekse en Latijnse Taal- en Letterkunde, vind je hieronder enkele voorbeelden van veelvoorkomende beroepen met bijbehorend bruto startsalaris. Natuurlijk zijn er daarnaast diverse andere mogelijkheden. Het genoemde salaris geeft het landelijke gemiddelde weer van het startersloon voor dit beroep (bron: Loonwijzer.nl), bij een fulltime aanstelling.

  • Docent voortgezet onderwijs: €2.587,-
  • Communicatieadviseur: €2.465,-
  • Beleidsmedewerker (bv. bij gemeente): €3.177,-

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij.

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.