Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma

Tijdens het studieprogramma van de master ‘Grote Ideeën en Hun Geschiedenis' volg je twee verplichte masterseminars. Je hebt 10 EC voor een seminar buiten je specialisatie en 10 EC aan vrije ruimte, die je bijvoorbeeld met een stage kunt invullen. Tot slot schrijf je je masterscriptie waarin je duikt in de geschiedenis van één groot idee.

Onderwijsvormen

Studieprogramma

  • Jaarprogramma jaar 1

    Tijdens het studieprogramma van de masterspecialisatie Grote Ideeën en Hun Geschiedenis volg je twee verplichte masterseminars. Je hebt 10 EC aan vrije ruimte (kan gebruikt worden voor een stage) en 10 EC voor een seminar buiten je specialisatie. Tot slot schrijf je je masterscriptie waarin je duikt in de geschiedenis van één groot idee.

    Bekijk jaarprogramma jaar 1

Studeren in het buitenland

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie of stage. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je master? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.