Wat kun je ermee?

Na je studie ben je in staat om ideeën en concepten in hun historische context te beschouwen. Je kunt abstraheren van de waan van de dag en overziet het grotere plaatje. Je legt gemakkelijk verbanden met andere wetenschapsgebieden en kunt uitleggen wat de oorsprong van onze belangrijkste concepten is.

Arbeidsmarktperspectief

Na afronding van je studie Grote Ideeën en Hun Geschiedenis kun je veel kanten op. Je kunt aan de slag in de journalistiek, bijvoorbeeld als recensent, journalist of redacteur. Je kunt als beleidsmedewerker gaan werken bij de (semi-)overheid of bij culturele en maatschappelijke instellingen. Ook kun je bij een wetenschappelijke instelling aan de slag als wetenschapscommunicator of als programmamaker bij een studium generale. Als je in het onderwijs wilt werken, kun je doorstromen naar de lerarenopleiding Mens- en Maatschappijwetenschappen. Deze post-master wordt aangeboden door de Radboud Docenten Academie.

Van de afgestudeerden binnen de masterspecialisatie 'Grote Ideeën en Hun Geschiedenis' heeft 48% na afstuderen een baan binnen het vakgebied. Het bruto startsalaris op basis van 32 uur per week is € 2.325,-. (Bron: www.studiekeuze123.nl)

Mogelijke beroepen

  • Journalist
  • Beleidsmedewerker
  • Programmamaker

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.