Hulp bij masterkeuze

Het kiezen van een masteropleiding kan een hele opgave zijn. Op deze pagina ontdek je welke masteropleidingen aansluiten bij jouw interesses en hoe je de juiste keuze maakt. Het proces is opgedeeld in vier fasen: 1) oriënteren, 2) verkennen, 3) verdiepen, 4) beslissen. 

Een groepje studenten loopt over de campus van de Radboud Universiteit

Fase 1:  Oriënteren

De eerste stap in het zoekproces is het duidelijk krijgen van je eigen interesses en drijfveren. Ga na welke vakken jij het leukst vond in je bachelor en bekijk welke masteropleidingen daarbij aansluiten. Daarnaast is het goed om jezelf af te vragen waarom je een master wilt volgen. Is het een logische vervolgstap op je bachelor of wil je je positie op de arbeidsmarkt versterken, je kennis verdiepen of een promotietraject gaan doen?

Masteropleidingen

Bekijk hier het overzicht met alle masteropleidingen en specialisaties aan de Radboud Universiteit. We bieden ruim 50 masteropleidingen en 200 specialisaties aan. Je kunt bijvoorbeeld filteren op interessegebied of taal van de master.

Alle masters

Master kiezen na hbo

Je kunt ervoor kiezen om na het afronden van je hbo-opleiding een universitaire master te volgen. Vaak kun je dan een pre-master volgen om tot de master toegelaten te worden. Ook kun je al tijdens je hbo-opleiding een minor volgen.

Alle pre-masters

Doorstroom bachelor - master

In de doorstroommatrix vind je alle informatie over de aansluiting tussen bachelor- en masteropleidingen. Handig als je wilt weten of je direct toelaatbaar bent op de Radboud Universiteit met een bachelordiploma van een andere onderwijsinstelling.

Doorstroommatrix
Studenten in de collegebanken van de Radboud Universiteit

Fase 2: verkennen

Als je weet welke richting je op wilt kun je beginnen met het verkennen van aansluitende masteropleidingen. Maak een top 3 van de masters die jou interessant lijken. Bezoek deze masters tijdens een van de open dagen. 

Master Open Dag

We organiseren ieder voorjaar en najaar een Master Open Dag. Hier krijg je voorlichting over de masters, ontvang je advies van studieadviseurs en studenten en ervaar je de sfeer van onze campus.

Meer informatie

Radboud Master’s Fair

Studeer jij op dit moment aan de Radboud Universiteit en oriënteer jij je op een master? Ontdek op de Master's Fair welke masters en specialisaties jij allemaal kunt volgen met jouw bachelor!

Meer informatie

Fase 3: verdiepen

Leg de studieprogramma's van de masteropleidingen op jouw shortlist eens naast elkaar en vergelijk de masters op punten die jij belangrijk vindt. Soms kan het je helpen om vragen te stellen aan huidige studenten van de master of met een studieadviseur te praten. Zo krijg je een beter beeld van de opleiding.

Iemand loopt mee met een student op camous van de Radboud Universiteit

Master Meeloopdag

Twijfel je nog tussen enkele masteropleidingen? Bij veel masters kun je een dag meelopen met een masterstudent. Je volgt colleges en praat met huidige studenten over hun ervaringen. Zo kom je erachter hoe het écht is om deze master te volgen. 

Meer informatie

Chat met een student

Heb je een specifieke vraag over een master? Of wil je meer weten over bijvoorbeeld de studielast of het studieprogramma? Bij veel opleidingen kun je chatten met een huidige masterstudent. 

Stel je vraag

Studieadviseur

Je kunt een gesprek inplannen met de studieadviseur, waarbij je vragen kan stellen over bijvoorbeeld het studieprogramma of de toelating. Je vindt de contactgegevens van de studieadviseur op de pagina van de master onder het kopje 'Contact'. 

Naar het masterovericht

Fase 4: beslissen

Heb je genoeg informatie verzameld om een keuze te maken? Dan kun je een verzoek tot inschrijving doen.

Naar de aanmeldprocedures

Contact

Heb je vragen over je masterkeuze of onze opleidingen? Team Studievoorlichting staat voor je klaar.
Bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.

App ons via 06-25319096 of mail of bel ons:

+31243612345