Foto van twee wandelende studenten
Foto van twee wandelende studenten

Hulp bij je masterkeuze

Het kiezen van een masteropleiding kan een hele opgave zijn. Op deze pagina ontdek je welke master bij je past en hoe je de juiste keuze maakt. Het proces is opgedeeld in vier fasen: 1) oriënteren, 2) verkennen, 3) verdiepen, 4) beslissen. We begeleiden je graag bij het zoeken naar een master!

Fase 1:  Oriënteren

De eerste stap  is het duidelijk krijgen van je eigen interesses en drijfveren. Ga na welke vakken jij in je bachelor het leukst vond en bekijk welke masteropleidingen daarbij aansluiten. Vraag jezelf ook af waarom je een master wilt volgen. Is het een logische vervolgstap op je bachelor of wil je je positie op de arbeidsmarkt versterken, je kennis verdiepen of een promotietraject doen?

Masteropleidingen

Bekijk hier het overzicht met alle masteropleidingen aan de Radboud Universiteit. We bieden ruim 50 masteropleidingen en 200 specialisaties aan. Je kunt bijvoorbeeld filteren op interessegebied, faculteit of taal van de master.

Alle masters

Master kiezen na hbo

Je kunt ervoor kiezen om na het afronden van je hbo-opleiding een universitaire master te volgen. Vaak kun je dan een pre-master volgen om tot de master toegelaten te worden. Ook kun je al tijdens je hbo-opleiding een minor volgen.

Alle pre-masters

Doorstroom bachelor - master

In de doorstroommatrix vind je alle informatie over de aansluiting tussen bachelor- en masteropleidingen. Handig als je wilt weten of je direct toelaatbaar bent op de Radboud Universiteit met een bachelordiploma van een andere onderwijsinstelling.

Doorstroommatrix

Workshop over je masterkeuze

Volg jij een bachelor aan onze universiteit en heb je nog geen duidelijk idee welke richting je op wilt met je master? Je kunt een workshop volgen bij Career Service die je hierbij kan helpen. Ook kun je individuele begeleiding krijgen van onze loopbaanadviseurs.

Bekijk de data

Fase 2: verkennen

Als je weet welke richting je op wilt kun je beginnen met het verkennen van aansluitende masteropleidingen. Maak een top 3 van de masters die jou interessant lijken. Bezoek deze masters tijdens een van de open dagen of vergelijk ze online. 

Master Open Dag

We organiseren ieder voorjaar en najaar een Master Open Dag. Hier krijg je voorlichting over de masters, ontvang je advies van studieadviseurs  en ervaar je de sfeer van onze campus. Bij een aantal opleidingen kun je ook online deelnemen. De volgende Master Open Dag is op 21 november.

Meer informatie
Twee studenten op de groene campus van de Radboud Universiteit

Online Voorlichting

Kun je niet naar de campus komen voor de Master Open Dag? Je kunt ook online voorlichtingspresentaties bekijken over onze masters. Meld je aan voor het platform en bekijk de video's vanaf 29 november, waar en wanneer je wilt. 

Meer informatie

Masters vergelijken

Je kunt nu opleidingen op onze website vergelijken! Je kunt zo onder andere het studieprogramma, het aantal contacturen en de toelatingseisen van opleidingen overzichtelijk naast elkaar zien. Je kunt twee of drie masteropleidingen toevoegen.

Naar de vergelijker

Fase 3: verdiepen

Soms kan het je helpen om vragen te stellen aan huidige studenten van de master of met een studieadviseur te praten. Zo krijg je een beter beeld van de opleiding.

Iemand loopt mee met een student op camous van de Radboud Universiteit

Master Meeloopdag

Twijfel je nog tussen enkele masteropleidingen? Bij veel masters kun je een dag meelopen met een student. Je volgt colleges en praat met huidige studenten over hun ervaringen. Zo kom je erachter hoe het écht is om deze master te volgen en of de master bij je past.

Meer informatie

Chat met een student

Heb je een specifieke vraag over een master? Of wil je meer weten over bijvoorbeeld de studielast of het studieprogramma? Bij veel opleidingen kun je chatten met een huidige masterstudent. 

Stel je vraag

Studieadviseur

Je kunt een gesprek inplannen met de studieadviseur, waarbij je vragen kan stellen over bijvoorbeeld het studieprogramma of de toelating. Je vindt de contactgegevens van de studieadviseur op de pagina van de master onder het kopje 'Contact'. 

Naar het masterovericht

Fase 4: beslissen

Heb je genoeg informatie verzameld om een keuze te maken? Dan kun je een verzoek tot inschrijving doen.

Naar de aanmeldprocedures

Contact

Heb je vragen over onze opleidingen of voorlichtingsactiviteiten? Team Studievoorlichting staat voor je klaar.
Bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.

Stuur een bericht via WhatsApp, mail of bel ons:

+31 24 36 12345