Anna Berghuis

Portretfoto Anna Berghuis
Wij vormen de brug vormen tussen nieuwe fundamentele biomedische kennis en het ziekenhuis en de kliniek.
Naam
Anna Berghuis
Opleiding
Human Biology
Startdatum studie
Huidige functie
Student Human Biology
Vooropleiding
Bachelor Health Science aan Maastricht University

Anna Berghuis is een masterstudent Human Biology aan de Radboud Universiteit. In haar eerste jaar schreef Anna een testimonial over de master en de sfeer in Nijmegen.

Wat vind je leuk aan de specialisatie en waarom?

Ik hou van de focus op translationeel onderzoek. Met je onderzoek kun je voor veranderingen en verbeteringen zorgen in bestaande ziektebehandelingen of een geheel nieuwe biomarker of therapie ontdekken. Bovendien geniet ik van de samenwerking met (gespecialiseerde) artsen, chemici en analisten tijdens de stage.

Hoe vind je de sfeer in de klas?

Veel lessen zijn interactief, wat leidt tot interessante discussies tussen de docenten en de studenten en een goede sfeer.

Wat vind je het meest uitdagend aan je master?

De eerste maanden van verplichte vakken waren erg druk en een beetje overweldigend voor mij. Maar je merkt achteraf hoeveel je hebt geleerd en hoe nuttig deze vakken zijn voor je stage. Het vinden van een goede stage was ook een uitdaging omdat je een van de velen was die op dezelfde plaatsen naar een interessante stage zochten.

Loop je momenteel stage? Of waar gaat je scriptie over?

Ik ben net begonnen met mijn eerste stage op de afdeling gynecologie van het Radboudumc over baarmoederhalskanker. Het doel van onze studie is het analyseren van een potentiële nieuwe biomarker voor baarmoederhalskanker, die zou kunnen worden gebruikt voor de diagnose ervan en helpen bij het bepalen van de prognose.

Waarom denk je dat het belangrijk is dat er mensen met dit diploma zijn?

Ik denk dat het erg belangrijk is dat er mensen zijn met deze masteropleiding, omdat wij de brug vormen tussen nieuwe fundamentele biomedische kennis en het ziekenhuis en de kliniek. Als er geen translationeel onderzoek is, missen we de kans om medicijnen of therapieën te verbeteren of te ontdekken.