Filine van den Bosch

Portret Filine van den Bosch
Omdat ik nu meer zelfstudie-uren heb in vergelijking met mijn vorige opleiding, heb ik geleerd om zelfstandiger te zijn.
Naam
Filine van den Bosch
Opleiding
Human Biology
Startdatum studie
Huidige functie
Student Human Biology
Vooropleiding
Bachelor Biomedische Wetenschappen aan de HAN Hogeschool

Filine van den Bosch is masterstudent Human Biology aan de Radboud Universiteit. In het eerste jaar van haar studie schreef Filine een testimonial over de master en over de sfeer in Nijmegen.

Wat vind je leuk aan de masterspecialisatie en waarom?

Mijn eerdere opleiding was voornamelijk praktisch. Ik heb mijn Bacheloropleiding Biomedisch Onderzoek afgerond aan de HAN en besloot me aan te melden voor het Pre-Master- en Masterprogramma aan de Radboud Universiteit. Een van de dingen die ik het leukst vind aan de specialisatie Human Biology is de vrijheid om vakken te kiezen die ik echt leuk vind. Omdat ik nu meer zelfstudie-uren heb in vergelijking met mijn vorige opleiding, heb ik geleerd om zelfstandiger te zijn.

Hoe vind je de sfeer in de klas?

Ondanks dat we soms colleges hebben in grote groepen, zijn alle docenten zeer betrokken bij hun studenten. Ze zijn allemaal bereid om te helpen en vragen te beantwoorden wanneer ze maar kunnen. De sfeer is heel aangenaam.

Wat vind je het meest uitdagend aan je masterspecialisatie?

De overgang van HBO naar de Radboud Universiteit voelde als een grote stap. De hoeveelheid informatie en intensieve vakken aan het begin waren iets waar ik aan moest wennen. Gelukkig zijn alle docenten meer dan bereid om te helpen en onderwerpen meerdere keren uit te leggen. Op deze manier kwam ik over dit obstakel heen.

Ben je momenteel bezig met een stage?

Ik zit momenteel in mijn eerste masterjaar en loop stage op de afdeling Hematology van het Radboudumc. Ik werk aan nieuwe immunotherapie tegen eierstokkanker. Super interessant!

Waarom denk je dat het belangrijk is dat er mensen zijn met dit diploma?

Het meest positieve aan dit diploma is dat het vrij breed is, wat betekent dat er veel banen beschikbaar zijn. Dit omvat zowel academische functies als meer bedrijfsgerelateerde banen. Ik twijfel nog steeds of ik na mijn masteropleiding een PhD wil doen of eerst wil kijken of ik wat meer ervaring kan opdoen in de farmaceutische industrie. Er zijn zoveel mogelijkheden.