Over ons onderzoek

Onderzoeksinstituut

Deze masterspecialisatie is nauw verbonden met het Radboud Institute of Molecular Life Sciences (RIMLS) en het Radboudumc. RIMLS is een toonaangevend onderzoeksinstituut waarin (bio)moleculair onderzoek plaatsvindt in samenwerking met het Radboudumc Research Institute for Medical Innovation. Door de wetenschappelijke expertise van zowel de moleculaire als medische wetenschappen te integreren, streeft RIMLS naar een beter begrip van de moleculaire mechanismen van ziekten. Onderzoeksgebieden van RIMLS omvatten epigenetica, stamcel- en ontwikkelingsbiologie, en bioinformatica.

Radboud Institute of Molecular Life Sciences (RIMLS)

Radboudumc

Onderzoeksafdelingen

Tijdens je masterstage breng je meer dan de helft van je tijd door in een laboratorium. Op die manier doe je uitgebreide onderzoekservaring op. Je kunt ervoor kiezen om je stage te doen bij een onderzoeksafdeling van RIMLS, of elders. Enkele relevante afdelingen zijn:

Onderzoekers

Wat maakt stamcelonderzoek zo leuk? Alles!
Hendrik Marks
Hendrik Marks Docent Molecular Biology Het verhaal van Hendrik Marks
Bekijk alle RIMLS onderzoekers

Research projects

Tijdens je masterstage kun je bijdragen aan een van onze lopende onderzoeksprojecten. Neem contact op met de stagecoördinator van de betreffende afdeling (vaak vermeld op de website van de afdeling) of met de projectleider van het project waarin je geïnteresseerd bent.

  • Research setting ALS research

    RNA Sequencing of the Neuromuscular Junction in FUS-associated ALS

    Het doel van het project is om een beter inzicht te krijgen in de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan defecten in de neuromusculaire junctie bij ALS, om potentiële therapeutische doelwitten te identificeren.

  • Zoomed in picture of an eye

    CorneaRegID

    De huidige behandelingen voor beschadiging van het hoornvlies zijn afhankelijk van stamcellen in het eigen gezonde oog van de patiënt. Dit project zal een nieuwe regeneratieve technologie ontwikkelen om het gezichtsvermogen te herstellen.

Ontdek meer projecten