Waarom de studie Human Biology in Nijmegen?

De masterspecialisatie Human Biology combineert fundamentele menselijke biologie met klinische studies die zich richten op toepassing. Het biedt je uitgebreide biologische kennis en ervaring in het werken met dierlijke en patiëntmonsters. Dit traint je om fundamentele biomedische ontdekkingen te vertalen naar de toegepaste praktijk en volksgezondheidsproblemen.

Waarom Human Biology studeren?

  • Dit unieke programma overbrugt de kloof tussen fundamenteel biomedisch onderzoek en klinische behandelingen. 
  • Radboud biologen en clinici blinken uit op gebieden zoals dier- en menselijke fysiologie, menselijke genetica en ziekte, en moleculaire en cellulaire biomedische studies. 
  • Krijg de kans om stage te lopen bij onderzoeksinstituten die verband houden met Human Biology, zoals het Radboud Institute for Health Sciences (RIHS), Radboud Institute for Molecular Life Sciences (RIMLS) en het Donders Institute for Brain, Cognition, and Behaviour (DI)
  • Reis naar het buitenland voor een stage dankzij ons uitgebreide netwerk van samenwerkende onderzoeksgroepen.

Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is onze missie om de grenzen van wetenschappelijke kennis te verleggen door onderwijs en baanbrekend onderzoek. In de video hieronder krijg je een korte introductie van de verschillende onderzoeksvelden binnen onze faculteit. Volg ons ook op Instagram.