Human Geography

De masteropleiding Human Geography behandelt de relatie tussen menselijke activiteiten en hun ruimtelijke omgeving op een aantal actuele gebieden. Het vereist een kritische, emancipatorische benadering van het veld door samen te werken met de minder bedeelden in de samenleving, maar ook door te proberen bij te dragen aan positieve verandering en ontwikkeling op veel verschillende gebieden. Binnen de master Human Geography heb je de keuze uit verschillende masterspecialisaties.

Specialisaties

 • Conflict, Territories and Identities

  Je krijgt inzicht in de achtergronden en oorzaken, de mentale en fysieke grenzen van (internationale) conflicten, oorlogen en terroristische daden, en ook in de strategieën en uitdagingen van organisaties die zich in deze conflicten mengen.

 • Cultural Geography and Tourism

  Verdiep je in geavanceerde theorieën en praktijken op het gebied van toerisme en recreatie en hun invloed op de sociale en fysieke omgeving.

 • New Economic Geographies, Ecologies and Business Innovation

  Bestudeer de rol van regio's als locaties voor economische activiteit. Focus op de betekenis van lokale en mondiale cultuur en op beleidsvorming op diverse ruimtelijke niveaus.

 • Europe: Borders, Identity and Governance

  Kom meer te weten over cruciale geopolitieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Europa. Verdiep je in actuele discussies over soevereiniteit en identiteit, Europese mobiliteit, de Europese interne markt en grensoverschrijdende samenwerking.

 • Globalisation, Migration and Development

  Onderzoek de effecten van globaliserings- en migratieprocessen op de economieën, samenlevingen en natuurlijke hulpbronnen in verschillende delen van de wereld. De nadruk ligt op de Global South en de interactie met de Global North.

 • Urban and Cultural Geography

  Focus op hoe een stad wordt gerepresenteerd en hoe het beeld van een stad ontstaat en wordt betwist. Je onderzoekt de hybride aard en dagelijkse beslommeringen van het stadsleven, de culturele diversiteit en de politieke economie van de stad.

 • Tweejarige Educatieve Master Aardrijkskunde

  Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid Aardrijkskunde halen in combinatie met je vakmaster? Dan is deze opleiding iets voor jou! Deze Master integreert geografische vakinhoud en vakdidactiek, waardoor je wordt opgeleid tot een docent van academisch niveau.

Pre-master

Wanneer je opleidingsachtergrond je niet direct toegang geeft tot de masteropleiding Human Geography, kun je je in sommige gevallen inschrijven voor een pre-masterprogramma. Een pre-masterprogramma is (meestal) een eenjarig programma (60 ECTS) speciaal ontworpen om een ​​brug te slaan tussen je vooropleiding en onze master Human Geography. Het afronden van een van deze opleidingen geeft direct toegang tot de masteropleiding.

 • Pre-master Human Geography

  When your education background does not grant you direct admission to the Master's programme in Human Geography, you can, in some cases enrol in a pre-Master's programme. Finishing a pre-master's grants direct access to the Master’s programme.