Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Er is een grote vraag naar hoogopgeleide informatie-experts die de kloof kunnen overbruggen tussen de bouwers en de gebruikers van IT om goede, gebruiksvriendelijke technologie te verzorgen die aan de behoeften van een organisatie voldoet. Veel van onze studenten krijgen zelfs banen aangeboden voordat ze afstuderen. De meesten gaan de industrie in, de bank- en verzekeringssector, of naar overheidsorganisaties zoals scholen en ziekenhuizen.

Mogelijke beroepen

  • Hoofd Informatieofficier
  • Consultant
  • Projectmanager
  • ICT Specialist
  • Privacy Officer

Studenten met dit masterdiploma zouden kunnen denken aan posities als consultants, projectmanagers of ICT-specialisten. Steeds meer bedrijven voegen de functie van Chief Information Officer (CIO) toe aan hun raad van bestuur, en ze zijn steeds vaker wettelijk verplicht om een Privacy Officer te hebben. Dit masterprogramma is zeker een goede opstap om dergelijke posities in je toekomstige carrière te bereiken.

Je eigen bedrijf

Sommige studenten ontwikkelen hun eigen ideeën en innovaties tijdens hun deelname aan dit masterprogramma. Ze zien wat er wordt aangeboden, begrijpen wat er ontbreekt, en realiseren zich waar mogelijkheden liggen. In Nijmegen zijn er volop kansen voor wie een eigen bedrijf wil starten. Zo kan Mercator Launch studenten met een goed businessplan helpen door advies te geven of zelfs door betaalbare accommodatie en andere faciliteiten aan te bieden voor het eerste jaar of twee van het opzetten van een bedrijf.

Een PhD doen bij de Radboud Universiteit

Als je een carrière in de wetenschap zoekt, is het mogelijk om te solliciteren voor een promotieplaats aan de Radboud Universiteit. Natuurlijk kun je ook in de rest van de wereld solliciteren. Veel van onze studenten hebben al een promotieplaats weten te bemachtigen.

Maak gebruik van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan, biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van oriëntatie op de arbeidsmarkt aan, zodat je je tijdens je studie kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni bij hun weg naar de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij loopbaanoriëntatie, sollicitatietips en informatie over stages en vacatures. Bovendien organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

Blijf leren na je master

Wil je na je studie bijblijven met de snelle vooruitgang in onze huidige samenleving? Dan is een post-master misschien iets voor jou. De Radboud Academy biedt veel mogelijkheden voor een levenlang leren.