studenten

MasterspecialisatieIslam, Politiek en Samenleving

De masterspecialisatie Islam, Politiek en Samenleving leidt je op tot expert op het gebied van de islam en actualiteit op het gebied van islam.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Zowel aandacht voor de politiek-historische als de sociaal-wetenschappelijke context van de islam
  • Mogelijkheid je eigen programma vorm te geven
  • Kleinschalig en intensief onderwijs
  • Ook als je al een andere master hebt afgerond, betaal je het wettelijke collegegeld
  • Deze opleiding scoort bovengemiddeld goed ten opzichte van het landelijk gemiddelde (Bron: Keuzegids Masters 2024)
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Het was heel bijzonder om in Turkije te zijn en mee te maken hoe Turkije zich tussen Europa en het Midden Oosten bevindt.
Saskia (anoniem) Alumnus Het verhaal van Saskia
Kennismaken

Wat ga je leren?

De masterspecialisatie Islam, Politiek en Samenleving kent een multidisciplinaire aanpak. Je bestudeert twee regio’s – het Midden-Oosten en Europa – vanuit sociaalwetenschappelijk en literair-historisch perspectief. Enerzijds focus je op de politieke geschiedenis van de moslimwereld. Anderzijds focus je bij de sociaalwetenschappelijke benadering op begrippen als migratie, transnationaliteit en diaspora. Je leert een breed scala aan onderzoekvaardigheden: sociaal wetenschappelijke, kwalitatieve, literaire en historische onderzoeksmethoden komen aan bod. De vaardigheden breng je in praktijk tijdens je masterscriptie. Tevens is er de de mogelijkheid om een onderzoeksstage te doen. Dit kun je ook deels in het buitenland (Caïro/Rabat) doen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na afronding van de masterspecialisatie Islam, Politiek en Samenleving kun je aan de slag als vertaler of verslaggever in het Midden-Oosten. Je kunt ook het onderzoek in, of jouw inhoudelijke kennis inzetten in de wereld van de journalistiek, de diplomatieke dienst, in beleidsfuncties bij (semi)overheden, in de reiswereld, het onderwijs of in het bedrijfsleven. We zien studenten aan het werk bij de Nationale Politie, Vluchtelingenwerk of zelfs Defensie.

Kijk ook bij onze ervaringsverhalen voor meer voorbeelden waar (oud-)studenten stage hebben gelopen of terecht zijn gekomen.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

De docenten doen onderzoek binnen het Center for Religion and Contemporary Society. Voor je onderzoeksstage en/of scriptieonderzoek kun je aanhaken bij lopend onderzoek van je docenten, of zelf een relevant onderzoeksonderwerp kiezen.

Meer informatie over het onderzoek

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld