Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma

Drie kernseminars

 1. Masterseminar What is Islam?  (10 EC)
 2. Masterseminar Politieke Islam  (10 EC)
 3. Masterseminar Migratie, islam en transnationalisme (10 EC)

Vrije ruimte (10 EC)

 • Keuzeseminar(s) binnen Religiewetenschappen
 • Vrije ruimte
 • Onderzoeksstage (evt. in buitenland)

 

Research Design (5 EC)

 

Scriptie (15 EC)

Curriculum

 • Jaarprogramma jaar 1

  Het studieprogramma van Islam, politiek en samenleving bestaat uit 30 EC aan masterseminars, 10 EC aan keuzeruimte, 5 EC voor het vak Research Design en 15 EC voor je scriptie.

  Bekijk jaarprogramma jaar 1

Internship

Je hebt 10 EC om een onderzoeksstage te doen. Die stage kan verband houden met je scriptieonderzoek (maar dat hoeft niet). Je kunt bijvoorbeeld veldwerk doen tijdens je stage en dat combineren met een literatuurstudie in je scriptie. Maar je kunt je ook op een ander onderzoeksonderwerp richten en stage lopen bij een Nederlandse ambassade in de Arabische wereld, bij een Nederlandse organisatie die zich richt op moslims of bij een bedrijf dat banden heeft met de Arabische wereld. In plaats van een stage kun je er ook voor kiezen om een keuzevak te volgen. Je kunt dan kiezen voor een masterseminar binnen Religiewetenschappen of Filosofie, of elders een vak volgen dat gerelateerd is aan de master. Daarvoor moet je toestemming vragen bij de Examencommissie. Tot slot kun je er ook voor kiezen om een vrijstelling aan te vragen voor het keuzeseminar, de onderzoeksstage uit te breiden en op die manier een langere tijd in het buitenland doorbrengen voor je onderzoek

Study abroad

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Additional challenge

Wil je een extra uitdaging naast je master? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.