Klassieke Cultuur

MasterKlassieke Cultuur

In de masterspecialisatie Klassieke Cultuur graaf jij – soms letterlijk – in het verleden en leert gebouwen, teksten, gewoonten en gebruiksvoorwerpen in een klassiek cultuurhistorisch kader plaatsen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Het studieprogramma bevat (cultuur)geschiedenis, archeologie en Griekse en Latijnse literatuur.
  • Je kunt veldwerk doen, bijvoorbeeld aan de Via Appia in Rome.
  • Tijdens je master kun je stage lopen.
  • Deze opleiding is verkozen tot de beste van het land volgens de Keuzegids Masters 2019 wordt beoordeeld met een 8,1.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

In deze masterspecialisatie verdiep je je in de oudheid en ontwikkel je een breed cultuurhistorisch beeld. De studie combineert oude geschiedenis, archeologie en Griekse en Latijnse letterkunde. Je onderzoekt historische en materiële bronnen en antieke teksten in het origineel of in vertaling, afhankelijk van je vooropleiding. Je leert die verschillende bronnen met elkaar te combineren en zo historische gebeurtenissen, voorwerpen en gebruiken in hun context te plaatsen. Ook de receptie van deze bronnen komt in deze interdisciplinaire specialisatie aan bod. Na je studie beschik je over brede academische kennis en vaardigheden. Je kunt goed uit de voeten met uiteenlopende teksten en hebt grondige kennis van oude geschiedenis en materiële cultuur.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na je studie beschik je over uitstekende taalvaardigheden, uitgebreide kennis van de Grieks-Romeinse beschaving, analytisch vermogen en een brede academische basis. Hiermee ben je uitstekend voorbereid om in verschillende sectoren aan de slag te gaan.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

In deze opleiding ligt de nadruk op het onderzoeken van bronnen. Historische, maar ook materiële. Oude bronnen, die nog steeds leven. Lees hier over het onderzoek dat we doen.

Onderzoek

 

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld