Studieprogramma Klassieke Cultuur

De specialisatie Klassieke Cultuur richt zich op oude geschiedenis, klassieke archeologie en de receptie van de Griekse en Latijnse literatuur in alle cultuuruitingen uit latere tijdvakken. Het studieprogramma van Klassieke Cultuur bestaat uit theoretische cursussen en biedt je ook de mogelijkheid om praktische ervaring op te doen – gekoppeld aan wetenschappelijke inzichten. Daarnaast heb je vrije ruimte om zelf in te vullen.  

Onderwijsvormen

Studieprogramma

  • Cursussen

    Je volgt cursussen van in totaal 30 EC op drie deelgebieden; oude geschiedenis, klassieke archeologie en de receptie van de Griekse en Latijnse literatuur in alle cultuuruitingen uit latere tijdvakken. Daarnaast heb je vrije ruimte van 10 EC. Ter afsluiting van het masterprogramma schrijf je een Masterscriptie (20 EC).

    Studieprogramma Cursussen

Studeren in het buitenland

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je bachelor? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.