Waarom de studie Klassieke Cultuur in Nijmegen?

Hoe leefden de mensen in de oudheid? Welke materiële en geschreven bronnen geven daarin inzicht? En hoe werkt de klassieke cultuur door in het heden? Jij graaft – ook letterlijk – in het verleden en leert gebouwen, teksten, gewoonten en gebruiksvoorwerpen in een cultuurhistorisch kader plaatsen. Als oudste stad in Nederland brengt Nijmegen je rechtstreeks in contact met het Romeinse verleden.

  • Romeinse archeologie. Onder leiding van specialisten in Mediterrane en provinciaal-Romeinse archeologie duik je in de materiële wereld van de Romeinse oudheid. Soms letterlijk door mee te doen aan hun opgravingen.
  • Aan de slag. Er zijn verschillende mogelijkheden om tijdens de master veldwerk te doen, bijvoorbeeld in Xanten in Duitsland of Toscane in Italië. Benieuwd naar eerder onderzoek in Rome? Lees er meer over.
  • De praktijk leren kennen. Tijdens je master kun je stage lopen, onder meer bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Museum Het Valkhof, het Rijksmuseum van Oudheden of het Allard Piersonmuseum. De opleiding heeft een breed netwerk van organisaties en instellingen die stages aanbieden.
  • Toekomst. Afhankelijk van je gekozen vakkenpakket kun je in aanmerking komen voor een KNA-gelijkstelling (Kwaliteitsnormen Archeologie). Daarmee kun je aan het werk in de Nederlandse contract-archeologie.
  • Interdisciplinair. Het studieprogramma biedt je een focus op Romeinse archeologie binnen een brede cultuurhistorische context. 
  • Erfgoedbeleid. Je kunt je tijdens je master Klassieke Cultuur door middel van het profiel erfgoedbeleid specialiseren. Na je master met deze profilering heb je het gereedschap en de bagage om over erfgoedkwesties te adviseren en hiermee uitvoerend aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit