Waarom de studie Klassieke Cultuur in Nijmegen?

Hoe leefden de oude Grieken en Romeinen? Welke teksten en materiële resten geven daarin inzicht? En hoe werkt de klassieke cultuur door in het heden? Jij graaft – soms letterlijk – in het verleden en leert gebouwen, teksten, gewoonten en gebruiksvoorwerpen in een klassiek cultuurhistorisch kader plaatsen.

De praktijk leren kennen

Tijdens je master kun je stage lopen, onder meer bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Museum Het Valkhof, het Rijksmuseum van Oudheden of het Allard Pierson museum. De opleiding heeft een breed netwerk van organisaties en instellingen die stages aanbieden.

Aan de slag

Er zijn verschillende mogelijkheden om tijdens de master veldwerk te doen, bijvoorbeeld aan de Via Appia in Rome. Benieuwd naar het onderzoek in Rome? Lees er meer over.

Interdisciplinair

Je volgt een gecombineerd studieprogramma van (cultuur)geschiedenis, archeologie en Griekse en Latijnse literatuur.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit