Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Na je studie beschik je over uitgebreide kennis van de Romeinse materiële wereld, analytisch vermogen en een brede academische basis. Al naar gelang je vakkenpakket kom je in aanmerking voor een KNA-gelijkstelling. Hiermee ben je uitstekend voorbereid om in de praktijk van de Nederlandse archeologie aan de slag te gaan.

Mogelijke beroepen

  • Medewerker bij een (commercieel) archeologisch bureau
  • Beleidsmedewerker bij de overheid
  • Kunsthandelaar
  • Historisch onderzoeker
  • Communicatieadviseur
  • Docent in het voortgezet onderwijs

Arbeidsmarktperspectieven

Om een idee te krijgen van het gemiddelde startsalaris van een afgestudeerde met een masterdiploma Klassieke Cultuur, vind je hieronder enkele voorbeelden van veelvoorkomende beroepen met bijbehorend bruto startsalaris. Natuurlijk zijn er daarnaast diverse andere mogelijkheden. Het genoemde salaris geeft het landelijke gemiddelde weer van het startersloon voor dit beroep (bron: Loonwijzer.nl), bij een fulltime aanstelling.

  • Docent voortgezet onderwijs: €2.587,-
  • Beleidsmedewerker: €3.177,-
  • Onderzoeker: €3.029,-

 

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Onderwijs

Als je graag in het onderwijs wilt werken, kun je na de masterspecialisatie Klassieke Cultuur doorstromen naar de lerarenopleiding Taal- en Cultuurwetenschappen bij de Radboud Docenten Academie. Afhankelijk van je bacheloropleiding laat je je opleiden tot docent Geschiedenis, Kunstgeschiedenis of Grieks, Latijn en KCV. Voor de laatste richting moet je wel, na een bachelordiploma Griekse en Latijnse taal en cultuur, in je master minstens 30 ‘talige’ studiepunten hebben behaald.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij.

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.