Kunst- en Cultuurwetenschappen

Wat vertelt Mondriaan ons met het schilderij 'Victory Boogie Woogie' of hoe valt Vermeers 'Meisje met de parel' te begrijpen? Wie betaalt er eigenlijk voor kunst en cultuur? Welke rolmodellen biedt Hollywood ons? Als dit soort vragen je interesseren, is de master Kunst- en Cultuurwetenschappen zeker iets voor jou. De master combineert solide theorieën met aandacht voor de kunsten. Na afstuderen ben je een waardevolle aanwinst voor de culturele sector dankzij je theoretische en methodologische kennis, je ontwikkelde communicatievaardigheden en je kennis over de nieuwste wetenschappelijke en maatschappelijke inzichten.

Specialisaties

 • Kunstbeleid en Kunstbedrijf

  In de masterspecialisatie Kunstbeleid en Kunstbedrijf verdiep je je in fundamentele vragen over het belang van kunst en cultureel ondernemerschap in de Nederlandse samenleving.

 • Kunstgeschiedenis

  In deze masterspecialisatie bestudeer je kunst en visuele cultuur in mondiaal en transhistorisch perspectief. Je benadert kunstwerken in het licht van maatschappelijke vragen over betekenis, macht, erfgoed of identiteit.

 • Creative Industries

  In de specialisatie Creative Industries verwerf je inzicht in het gebied dat bruist van creativiteit, waar kunst en handelsgeest samenkomen en waar cultuur bijdraagt aan innovatie en duurzaamheid.

 • Tourism and Culture

  Door historische, literaire, kunsthistorische en andere benaderingen te combineren, en door onderzoek te combineren met praktische uitdagingen, leidt de master Tourism and Culture je op tot een wetenschappelijk expert en een innovatieve professional.

 • Education in Museums and Heritage (double degree programme)

  De double degree master Education in Museums and Heritage biedt een internationale en innovatieve benadering van onderwijs in de museum- en erfgoedsector aan minimaal drie universiteiten in Europa.

Bijbehorende pre-masters

 • Pre-master Creative Industries

  Als je niet over het juiste bachelordiploma beschikt voor onze masterspecialisatie Creative Industries, kom je mogelijk in aanmerking voor ons pre-masterprogramma. In dit programma maak je kennis met de wereld van Creative Industries.

 • Pre-master Kunstbeleid en Kunstbedrijf

  Kun je niet direct instromen in de master Kunstbeleid en Kunstbedrijf? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master. In de pre-master Kunstbeleid en Kunstbedrijf maak je alvast kennis met de wereld van beleid en mecenaat.

 • Pre-master Tourism and Culture

  Als je niet over het juiste bachelordiploma beschikt voor onze master Tourism and Culture, kom je mogelijk in aanmerking voor onze pre-master. Je maakt kennis met cultuurwetenschappelijke theorieën en schrijft een scriptie over kunst en cultuur.

 • Pre-master Kunstgeschiedenis

  Kun je niet direct instromen in de master Kunstgeschiedenis? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master. In de pre-master Kunstgeschiedenis maak je kennis met de wereld van de kunstgeschiedenis.