Bibi Queisen

Portret Bibi Queisen
Wanneer je deze master hebt afgerond, heb je veel kennis op zak over hoe de culturele sector in elkaar steekt. Daarmee kan je veel kanten op.
Naam
Bibi Queisen
Opleiding
Kunstbeleid en Kunstbedrijf
Startdatum studie
Vooropleiding
BA Kunstgeschiedenis

Bibi Queisen is masterstudente Kunstbeleid en Kunstbedrijf. 

Waarom heb je voor deze master gekozen?

Wat mij aansprak aan deze master is dat je met actuele zaken rondom cultuur bezig bent. De inhoud van de colleges is meteen terug te zien in bijvoorbeeld nieuwsberichten over cultuurbeleid, politieke uitingen en jaarverslagen van culturele instellingen. Dat is ook heel leuk. Je ziet meteen dat wat je leert, aan de orde van de dag is buiten de collegezalen.

Hoe was voor jou de overgang vanuit de bachelor naar de master?

Ik kom van de bacheloropleiding Kunstgeschiedenis en merkte dat het best een omslag was. Bij kunstgeschiedenis was ik altijd erg bezig met het verleden en objecten. Dat is bij Kunstbeleid en Kunstbedrijf juist helemaal anders: het gaat om het hier en nu en niet om kunstobjecten, maar juist de zaken die cultuur mogelijk maken: subsidies, organisaties etc. Daardoor lees je ook vaak een ander soort literatuur en doe je een ander soort onderzoek. Dit wist ik van tevoren, maar toch moest ik hier best aan wennen, meer dan ik had gedacht.

Leer je dit dan ook in de praktijk?

Ja, op dit moment loop ik een onderzoeksstage bij InScience - International Science Film Festival Nijmegen; een filmfestival dat zich bezighoudt met de wetenschapsfilm. Hier doe ik onderzoek naar sponsoring en fondsenwerving. Ik wilde heel graag stage lopen bij een filmfestival, dus ik ben blij dat ik hier nu als stagiaire onderzoek mag doen!

En weet je al wat je hierna wilt gaan doen?

Wanneer je deze master hebt afgerond, heb je veel kennis op zak over hoe de culturele sector in elkaar steekt. Daarmee kan je veel kanten op. Zelf hoop ik na mijn afstuderen op een plek terecht te komen die zich bezig houdt met film: een filmtheater of een filmfestival bijvoorbeeld.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.