Eva Steentjes

Eva Steentjes
De theorie is direct toepasbaar op de realiteit.
Naam
Eva Steentjes
Opleiding
Kunstbeleid en Kunstbedrijf
Startdatum studie
Vooropleiding
Vormgeving (fotografie) aan AKV St. Joost

Eva Steentjes studeert Kunstbeleid en Kunstbedrijf.

Een van de redenen dat Eva deze master zo leuk vindt is omdat deze breed georiënteerd is op de cultuursector in Nederland. "De theorie is direct toepasbaar op de realiteit. Ook is het een kleine opleiding, waardoor je makkelijk contact maakt met studenten en docenten."
Daarnaast kan de master soms ook uitdagend zijn. Ze geeft als tip: "Als je de master in 1 jaar wilt doen, is het zeer belangrijk om op tijd te plannen. Vooral de stage zal je al eerder moeten inplannen, aangezien het lastig is om 2-3 vakken en een stage tegelijkertijd te doen." Daarnaast raadt ze aan om voor de stage en scriptie een onderwerp te kiezen dat past bij je loopbaan. Dat zorgt ervoor dat het veel leuker wordt. "Je kunt de onderwerpen heel erg naar de eigen hand zetten, dat maakt het leuker om het onderzoek uit te voeren."
Volgens Eva krijg je een hele stevige basis in het cultuurbeleid en de zakelijke kant van de cultuursector. Ze licht toe waarom dit belangrijk is:  "Door kennis te hebben over beleid en cultuurfinanciering kun je in de cultuursector een verbindende rol gaan spelen tussen de bedrijven of de overheid en de culturele instellingen en organisaties."