Kunstgeschiedenis
Keuzegids 2022 masters

MasterspecialisatieKunstgeschiedenis

In deze masterspecialisatie bestudeer je kunst en visuele cultuur in mondiaal en transhistorisch perspectief. Je benadert kunstwerken in het licht van maatschappelijke vragen over betekenis, macht, bezit of identiteit.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je wordt opgeleid tot kunsthistoricus met een breed, mondiaal en transhistorisch perspectief.
  • Je combineert theorievorming met hands-on onderwijs.
  • Je krijgt intensieve, individuele begeleiding door internationaal georiënteerde specialisten.
  • Je wordt voorbereid op een professionele carrière in de kunst- en museumwereld, in het onderwijs, bij de overheid of in de journalistiek, maar er zijn veel meer mogelijkheden.
  • Je kunt een extra accent aan je master toevoegen door middel van het profiel erfgoedbeleid.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik deel de mening van veel van de docenten dat veel academisch schrijven de beste voorbereiding voor professioneel kunsthistorisch werk is.
Testimonial Martijn van Weele
Martijn van Weele Research master student Het verhaal van Martijn
Kennismaken

Wat ga je leren?

De masterspecialisatie Kunstgeschiedenis biedt een breed programma van de middeleeuwen tot het heden en van Europa tot Azië en Zuid-Amerika. Je leert verschillende media en materialen analyseren – van verf tot video en van karton tot beton – in transhistorisch perspectief waarbij je zowel de historische als actuele context betrekt. Cruciale vragen over bijvoorbeeld publiek en ideologie, collectievorming en kolonialisme, politiek en gender komen daarbij aan de orde.

De opleiding kent geen vaststaande specialisatie op bijvoorbeeld een specifieke periode. Daardoor krijgt je veel vrijheid om je eigen traject uit te zetten. Je leert vaardigheden die je nodig hebt in de beroepspraktijk: je doet wetenschappelijk onderzoek en schrijft daar papers over, en je past die direct toe in je (museum)stage. Je maakt ontwerpen voor fysieke of virtuele tentoonstellingen, je helpt met installaties in musea en je oefent in het opstellen van publieksteksten.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Als afgestudeerd kunsthistoricus kun je aan de slag bij uiteenlopende organisaties, zoals musea, of andere erfgoedinstellingen, in de kunsthandel, de journalistiek, de overheid, of het onderwijs. Maar er zijn veel meer mogelijkheden.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

In de masterspecialisatie Kunstgeschiedenis wordt je opgeleid door nationaal en internationaal hoog aangeschreven docenten. Je komt in contact met de kunstwereld en bouwt zo een professioneel netwerk op. Lees hier alles over het onderzoek.

Onderzoek

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld