Letterkunde

In de master Letterkunde verdiep je je in de wereld van literatuur en cultuur. Je onderzoekt onder meer de waarderingsgeschiedenis, de maatschappelijke en literair-historische context van teksten en de wisselwerking tussen literatuur en de samenleving. Je kunt kiezen uit twee aantrekkelijke thematische specialisaties, die beide volop mogelijkheden bieden om Nederlandse, Engelse, Duitse, Franse of Spaanse literatuur te bestuderen.

Specialisaties

  • Literatuur en Samenleving

    In de masterspecialisatie Literatuur en Samenleving ontwikkel je een vergelijkend perspectief op literatuur, waarin je focust op de kracht van verhalen in een snel veranderende wereld. In deze specialisatie houd je je bezig met literaire teksten.

  • Literair Bedrijf

    Ben je geïnteresseerd in literatuur en hoe die wordt verspreid, besproken en beoordeeld? In de masterspecialisatie Literair Bedrijf bestudeer je de instituties en partijen in het literaire bedrijf en hou je je bezig met de wereld rondom het boek.

Pre-master

  • Pre-master Letterkunde

    Kun je niet direct instromen in de master Letterkunde? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master. In de pre-master Letterkunde maak je kennis met taal en literatuur.