Frits van den Heijkant

Portret Frits van den Heijkant
Het is heel fijn om zo verdiepend in te gaan op je eigen interessegebied.
Frits van den Heijkant
Literair Bedrijf
Einddatum studie
Huidige functie
Communicatieadviseur
Vooropleiding
Nederlandse Taal en Cultuur, Radboud Universiteit

Oud-student Frits van den Heijkant heeft de master Literair Bedrijf gevolgd.

Frits heeft de master Literair Bedrijf als zeer prettig ervaren. “Het is heel fijn om zo verdiepend in te gaan op je eigen interessegebied. Daarnaast kun je cursussen zo schuiven dat je meer tijd hebt om je scriptie te schrijven. Dat betekent wel dat je het in het eerste half jaar heel druk kan krijgen.”

Op dit moment werkt hij als communicatieadviseur. “Mijn werk heeft veel politieke aandacht. Het schrijven van een brief voor de Kamer vraagt om een bepaalde professionele, soms academische, toon. Dat zit wel goed! Ook de kritische blik op bronnen is me goed bijgebleven.” Op de vraag wat zijn werk nou zo interessant en belangrijk maakt, reageert Frits: “Communicatie en teksten zijn overal. Als jij de regisseur bent van die communicatie, kun je mensen beïnvloeden. Anderzijds is het ook goed om je hiervan bewust te zijn, zodat je communicatie soms met een korreltje zout neemt.”

Als tip geeft Frits nog mee: “Geniet van de sportmogelijkheden in het sportcentrum!”

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.