Studieprogramma Literair Bedrijf

Het masterprogramma biedt een kennismaking en verdieping op het gebied van het onderzoek naar literaire infrastructuur, instituties en netwerken. Daarnaast doen studenten kennis op in de praktijk van het literaire veld, zowel door de gastcolleges als in de vorm van een (sterk aanbevolen) stage bij een uitgeverij, productiehuis of festival.

Onderwijsvormen

Studieprogramma

  • Cursussen

    Naast de verplichte cursus Literair bedrijf kies je verschillende keuzevakken waarin (taal)specifieke onderzoeksthema’s centraal staan. In je keuzeruimte kun je extra vakken volgen bij verwante opleidingen. Hier vind je een schematische weergave van het curriculum. Ons vakkenaanbod wisselt jaarlijks.

    Studieprogramma Cursussen

Studeren in het buitenland

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je bachelor? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.