Studieprogramma Literatuur en Samenleving

Het programma van deze masterspecialisatie over de interactie tussen literatuur en samenleving leidt letterkundigen op met inzicht in de manier waarop mensen in een snel veranderende wereld via literaire teksten uiting geven aan hun visie op maatschappelijke ontwikkelingen.

Onderwijsvormen

Studieprogramma

  • Cursussen

    Naast de verplichte Engelstalige themacursus European Literature kies je verschillende keuzevakken waarin (taal)specifieke onderzoeksthema’s centraal staan. In je keuzeruimte kun je je kennis verder verbreden of verdiepen. Hier een schematisch overzicht van het curriculum.

    Studieprogramma Cursussen

Studeren in het buitenland

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je bachelor? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.