Master Wiskunde

Wiskunde opent de deur naar een breed scala aan carrièremogelijkheden: van onderzoek in de wiskunde tot werken in de biologie, klimaatverandering of financiën. In alle lagen van de bevolking is er veel vraag naar analytische vaardigheden. De masterspecialisaties van de Master Mathematics bieden een grote keuze aan vakgebieden en interdisciplinaire tracks, en stellen je in staat je te specialiseren in jouw interessegebied.

Specialisaties

  • Mathematics

    Werk samen met vooraanstaande wiskundige onderzoekers in een breed scala aan vakgebieden, variërend van zuivere wiskunde, toegepaste wiskunde tot wiskundige fysica. Stel zelf je programma samen in de richting die jij interessant vindt.

  • Science, Management and Innovation

    In Science, Management and Innovation (SMI) doe je expertise op in maatschappelijke uitdagingen, werk je aan de Sustainable Development Goals (SDG's) en leer je de taal van beleid en het bedrijfsleven spreken.

  • Science in Society

    Wetenschap en technologie beïnvloeden de samenleving, maar het omgekeerde is ook waar: de samenleving geeft vorm aan de manier waarop wetenschap en technologie evolueren. Je leert om een intermediair te zijn tussen wetenschap en samenleving.

Lesbevoegdheid halen?

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid in de wiskunde halen en je daarnaast nog vakinhoudelijk verbreden en verdiepen? De tweejarige master Educatie in de Bètawetenschappen integreert vakinhoud, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent voor het voortgezet of hoger onderwijs.