Studieprogramma van M Mathematical Foundations of Computer Science

De nadruk van Mathematical Foundations of Computer Science (MFoCS) ligt op een combinatie van een theoretische en up-to-date basis in de relevante wiskundige vakken, gecombineerd met een even up-to-date training in belangrijke aspecten van de theoretische informatica. Daarom focussen de wiskundevakken in dit curriculum zich op algebra, algemene topologie, logica, getaltheorie en combinatoriek. De informaticacursussen concentreren zich op formal methods, type theory en theorem proving. Deze specialisatie heeft een studielast van 120 EC* (twee jaar).

Studieprogramma

  • Studieprogramma Mathematical Foundations of Computer Science

    Dit studieprogramma is bedoeld om brede kennis en begrip te bieden over een breed scala aan materiaal in wiskunde en theoretische informatica, en brengt studenten in contact met de onderzoeksfronten van het vakgebied. Het curriculum bestaat uit zowel lezingen (met oefenlessen) als onderzoeksprojecten, die worden georganiseerd in de MFoCS onderzoeksseminar en een masterscriptieproject. Het is mogelijk om een deel van het masterprogramma in het buitenland door te brengen.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je master krijg je de kans om in het buitenland je stage en/of scriptie te doen. Hierdoor leer je dingen te bekijken vanuit het perspectief van een andere cultuur en ontmoet je nieuwe mensen; het is een ervaring die je leven verrijkt. Bovendien staat het goed op je cv! Kijk voor meer informatie over bijeenkomsten, beurzen, stages en andere praktische informatie op de Radboud International webpagina.

Extra uitdaging

Op zoek naar een extra uitdaging tijdens je studie? Vind je het interessant om na te denken over actuele, maatschappelijke thema's vanuit verschillende academische perspectieven? Ontdek wat de Radboud Honours Academy te bieden heeft om het beste uit jezelf te halen tijdens je studententijd.