Why study Mathematical Foundations of Computer Science in Nijmegen?

In deze onderzoeks-masterspecialisatie bundelen wiskundigen die werken in gebieden die relevant zijn voor (theoretische) informatica, zoals algebra en logica, en theoretische informatici die werken in gebieden als formele methoden en stellingenbewijs, hun krachten om een masterprogramma in de Mathematical Foundations of Computer Science (MFoCS) op te zetten. Deze specialisatie plaatst zichzelf rechtstreeks op deze boeiende en snel ontwikkelende interdisciplinaire rand van diepgaande theoretische ontwikkelingen.

Waarom Mathematical Foundations of Computer Science studeren?

  • Deze specialisatie heeft een unieke theoretische en abstracte focus die wiskunde en informatica combineert. Je hebt vakken met studenten wiskunde en informatica en zo een wetenschapper worden die kennis van beide vakgebieden kan gebruiken.
  • Een meerderheid van de cursussen zijn keuzevakken, waardoor je de keuze hebt hoeveel nadruk je wilt leggen op wiskundige of informatica-aspecten.
  • Je kunt deelnemen aan het Mastermath-programma, wat betekent dat je geavanceerde wiskundecursussen kunt volgen die worden aangeboden door alle Nederlandse universiteiten.
  • Colleges vinden plaats in een stimulerende, collegiale setting met kleine groepen. Dit zorgt ervoor dat je aan de Radboud Universiteit veel tijd krijgt met je scriptiebegeleider.
  • De arbeidskansen zijn uitstekend: sommige van onze studenten krijgen al banen aangeboden voordat ze zijn afgestudeerd en bijna al onze afgestudeerden hebben binnen zes maanden na het afstuderen een baan.
  • Dankzij vrije keuzevakken kunnen studenten zich uitbreiden naar andere domeinen van Computing Science of Mathemathics aan de Radboud Universiteit en met professoren samenwerken op die gebieden.